Explicatiile CNAIR despre alunecarea de teren de pe A10: se face expertiza si se va da o solutie de remediere

Autor: N.G.
Joi, 23 Iulie 2020, ora 10:13
2986 citiri
Explicatiile CNAIR despre alunecarea de teren de pe A10: se face expertiza si se va da o solutie de remediere
Alunecarea de teren de pe A10

Reprezentantii Companiei Nationale de Administrare a Infrastructurii Rutiere - CNAIR sustin, in legatura cu alunecarea de pe A10 produsa in apropiere de Alba Iulia, faptul ca o echipa de specialisti s-a deplasat miercuri la fata locului, urmand a fi realizata o expertiza.

"Din cauza ploilor abundente din ultimele zile, pe Lotul 1 al Autostrazii Sebes-Turda, km 16+30 a avut loc o pierdere locala de stabilitate a taluzului. Echipa de specialisti formata din experti ai CNAIR si ai Antreprenorului a constatat, la fata locului, ca alunecarea de suprafata a taluzului nu a afectat corpul autostrazii.

Dupa definitivarea expertizei tehnice in lucru, luni, 27.07.2020 se va adopta solutia de remediere si ulterior se va trece la implementarea acesteia de catre Antreprenor" se arata in comunicatul CNAIR", se precizeaza in comunicatul CNAIR.

O alunecare masiva de teren s-a produs marti pe lotul 1 al Autostrazii Sebes-Turda, in apropierea nodului rutier Alba Iulia Nord. Incidentul s-a produs pe santierul autostrazii A10, in zona dealului de la Paraul Iovului.

Dealul a luat-o la vale, taluzul ocupand o parte din corpul autostrazii aflate in constructie. Lotul trebuia sa fie gata in 2018. Exista o probabilitate mare ca lucrarile sa nu fie finalizate nici in 2020.

#autostrada, #cnair, #Alba, #expertiza, #alunecare, #teren , #autostrada