In decembrie, se dau in folosinta cei trei kilometri de pe A3 din zona Petricani

Sambata, 19 Noiembrie 2016, ora 19:31
4486 citiri
In decembrie, se dau in folosinta cei trei kilometri de pe A3 din zona Petricani
Foto: Arhiva Ziare.com

Cei trei kilometri care vor intregi autostrada A3 (Bucuresti - Ploiesti) in zona Petricani vor fi dati in folosinta pe 20 decembrie.

"Pe 15 decembrie vor fi dati in folosinta 15 kilometri de autostrada pe lotul 2 Lugoj-Deva si o sa mai fie 3 kilometri la A3. Acest lot nu este important pentru iesirea pe autostrada, ci este important pentru Petricani. Dupa cum stiti, eu chiar am lucrat in zona, la Renault, si toata lumea din Doamna Ghica vine pe Petricani. Este aglomeratie foarte mare, mai trece si trenul cateodata si se blocheaza de multe ori.

Daca deschidem acest tronson putem oferi o alta alternativa in cazul in care se produce un accident sau un blocaj oamenii sa poata ajunge in nordul orasului pe acea varianta folosind soseaua de centura. Este programata (deschiderea - n.red.) pe 20 de decembrie", a precizat, sambata, ministrul Sorin Buse, care a raspuns unei intrebari referitoare la numarul de kilometri de autostrada care vor fi dati in folosinta in acest an.

Ministrul Transporturilor a anuntat vineri ca anul viitor vor fi gata 150 de km de autostrada.

Vezi cum explica vicepremierul Vasile Dancu faptul ca Romania are atat de putine autostrazi.

In ceea ce priveste contractele de deszapezire incheiate pana in prezent, seful de la Transporturi a afirmat ca toate zonele sunt acoperite in totalitate.

"Noi am lansat in mai licitatie pentru absolut toate cele 56 de contracte. Din acestea, 40 au fost atribuite, iar zece au fost contestate. Din acestea contestate, noi estimam ca probabil patru sau cinci o sa fie contestatii valabile, patru sau cinci probabil ca nu, iar sase le-am respins noi, pentru ca nu indeplineau conditiile conform documentatiei. Dar prevazand aceasta noi avem niste contracte cadru care acopera si zonele care nu au fost prinse in contracte. Acum suntem acoperiti in totalitate pentru deszapezire. Sincer sa fiu este initiativa CNAIR, a domnului Homor de a porni in premiera aceasta activitate in mai, deci nu in noiembrie - decembrie", a adaugat Buse.

De asemenea, acesta sustine ca exista sare si nisip, dar si echipamente pentru a putea face fata deszapezirilor.

Ministrul Transporturilor a participat sambata la un eveniment organizat de Metrorex la Dispeceratul Central, pentru a marca 37 de ani de la punerea in exploatare a metroului.

Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
#kilometri autostrada Petricani, #contracte deszapezire 2016 , #autostrada