Incep lucrarile la un tronson vital, de 30 de kilometri, din autostrada A1. "Tocmai ce am emis autorizatia de construire"

Joi, 17 Iunie 2021, ora 10:43

   

Incep lucrarile la un tronson vital, de 30 de kilometri, din autostrada A1. "Tocmai ce am emis autorizatia de construire"
Ministrul Transporturilor, Catalin Drula, a anuntat joi, 17 iunie, intr-p postare pe Facebook, ca a emis autorizatia de construire pentru lotul 5 al autostrazii Sibiu-Pitesti, iar constructorul poate incepe lucrarile.

"Lucrarile pot incepe la autostrada A1 Pitesti-Curtea de Arges.

Tocmai ce am emis autorizatia de construire pentru lotul 5 al autostrazii Sibiu-Pitesti.
Este vorba de un tronson intre Curtea de Arges si Pitesti, lung de 30 de km.

Constructorul a inceput mobilizarea si va demara lucrarile in perioada urmatoare.Proiectul este unul amplu, care valoreaza 1,7 miliarde de lei si cuprinde:

- 13 poduri;
- 3 pasaje;
- un viaduct;
- 3 noduri rutiere la Curtea de Arges, Baiculesti si Bascov;
- 2 spatii de servicii, cate unul pe fiecare sens, care vor fi amenajare modern;
- 2 parcari de scurta durata, de-o parte si de alta a drumului;
- 2 centre de coordonare si intretinere, la Bascov si la Curtea de Arges", a transmis Catalin Drula.

Sectiunea 5 Curtea de Arges - Pitesti are 30,35km. Contract a fost semnat in mai 2020, iar constructorul desemnat este Astaldi. Costul total este de 1.710.277.069,34 lei (fara TVA), iar termenul de executie este de 12 luni de proiectare si 48 de luni de realizare a lucrarilor.Urmareste Ziare.com pe Facebook   si  pe Instagram   Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.
Citeste mai multe despre
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 10461 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Comentarii
Nonpolitikon
rank 5
Vital fără tuneluri? Să fim serioși! Șușeaua pe islaz fără viaducte
(doar unu'și-ăla, probabil, ca "ezemplu") o făceau picheri-ntr-o lună!
tarfrad
rank 5
Ha, ha, ha!
TRĂIASCĂ psd-ul roman!!!

Vă dați seama că, dacă nu ar fi fost psd-ul la putere in toți anii anteriori, acest anunț NU AR FI putut avea loc ASTĂZI!!!

Da, ESTE la fel de adevărat că AR FI AVUT loc in urmă cu ceva ani...!
cartophil
rank 5
Pun pariu ca este un drum pe teren plat, drept, fara viaducte,
fara nici o dificultate, cu inclinare 0% ??? Asa au fost toate drumurile lansate de Drula, banuiesc ca este o politica a lupilor hamesti din USR, sa impuste basculantele de bani de la tarnsporturi repede, usor, fara probleme. Iar Drula taie panglici si se alege si peste trei ani. Si ce daca nu avem nici un drum care sa strabata Carpatii , Drula si gasca USR-ista sa fie cu buzunarele pline.Ciuma Rosie=Ciuma Galbena= Ciuma USR
darnic00
rank 5
Adica dupa ce PSD a facvut vreo 30 de ani tot
Proiecte si Studii de Fezabilitate, iata, incepe sa se miste ceva si in teren. Se construieste. Dar, daca astia nu se grabesc, si revine Ciuma Rosie la ciolan, se termina si cu constructiile. Ciuma Rosie nu va mai face Studii de Fezabilitate, unde constructia deja a inceput, dar va face Studii de Oportunitate, adica vor opri lucrarile, ca sa vada ei cine si cum e cel mai oportun sa ia spaga. Si abia apoi vor reface Studii de Fezabilitate, Proiecte, Licitatii, unde va castiga cine trebuie. Cel cu pandaratul cel mai consistent.
razvanus
rank 5
o cale ferata intre Pitesti si Ramnicu Valcea
Este nevoie de o cale ferata conventionala intre Pitesti si Ramnicu Valcea, sau una de mare viteza.
Linia va scurta distanta si durata intre Bucuresti si Sibiu, respectiv Muntenia si Transilvania, va fi o alternativa la Valea Prahovei care deja are un trafic mare.
Sa o construiasca guvernul actual sau urmatorul cu fonduri europene.
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor