Pasi mici catre munte: Incepe licitatia pentru studiul de fezabilitate al autostrazii Bucuresti-Brasov

Vineri, 31 Iulie 2015, ora 13:59
2075 citiri
Pasi mici catre munte: Incepe licitatia pentru studiul de fezabilitate al autostrazii Bucuresti-Brasov
Foto: Ziare.com

CNADNR anunta ca a inceput procedura de licitatie pentru atribuirea contractului ce are ca obiect studiul de fezabilitate pentru autostrada Bucuresti-Brasov, sectoarele Comarnic-Predeal si Predeal-Cristian, care insumeaza 47 de kilometri.

Astfel, CNADNR transmite, intr-un comunicat remis Ziare.com, ca s-a initiat procedura de licitatie deschisa pentru atribuirea contractului de servicii avand ca obiect "Revizuire Studiu de Fezabilitate pentru Autostrada Bucuresti - Brasov km 0+000 - km 173+300, sector Comarnic - Predeal, km 115+300 - km 146+800 si sector Predeal - Cristian, km 146+800 - km 162 + 300 + reabilitare DN 73B".

Proiectul are ca scop, pe langa realizarea celor doua sectoare de autostrada, si reabilitarea DN73B Cristian-Ghimbav, o portiune de circa 5 kilometri care leaga orasul Cristian de DN1, catre Codlea si, mai departe, Fagaras si Sibiu, ocolind Brasovul.

Astfel, precizeaza CNADNR, se urmareste reducerea timpului de calatorie si cresterea vitezei medii de deplasare, imbunatatirea conditiilor de siguranta a traficului rutier si reducerea numarului de accidente precum si imbunatatirea confortului in timpul calatoriei.

Pe langa importanta sa nationala, proiectul pentru care s-a inceput licitatia va deservi in conditii bune traficul de tranzit international de marfuri si persoane de pe teritoriul Romaniei, mai arata comunicatul.

In ce priveste costurile, valoarea estimata a contractului este de 16.403.747,71 lei fara TVA.

Durata contractului va fi de 12 luni de la data de incepere, iar termenul limita de depunere a ofertelor este 15 septembrie, ora 10.00.

Inapoi si de la capat: Inca o licitatie pentru autostrada Comarnic-Brasov

Pe 16 iulie, CNADNR a anuntat ca licitatia pentru constructia altor doua portiuni din cele doua sectoare ale autostrazii va fi reluata, iar termenul limita de depunere a ofertelor este 2 septembrie. In lucru urmeaza a fi doua loturi care insumeaza insa putin peste 10 kilometri, Comarnic - Predeal si Predeal - Cristian, respectiv portiuni aflate inainte si dupa cele pentru care s-a scos la licitatie contractul privind studiul de fezabilitate.

Sectorul de 4 kilometri din portiunea Comarnic-Predeal are o valoare estimata a contractului de aproape 167 de milioane de lei, fara TVA, adica peste 9 milioane de euro pe kilometrul de autostrada.

De asemenea, sectorul de 6,3 kilometri de autostrada Predeal-Cristian are o valoare estimata a contractului de aproape 150 de milioane de lei, fara TVA, adica peste 5 milioane de euro pe kilometrul de autostrada.

F.N.

„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Primarul de la Sectorul 5, Cristian Popescu Piedone, este cotat cel mai bine în majoritatea sondajelor de opinie pentru a câștiga Primăria Capitalei. El este văzut adesea „pe teren”,...
#studiu fezabilitate Bucuresti Brasov, #licitatie autostrada Bucuresti Brasov, #autostrada Comarnic Predeal , #autostrada