Pasi mici catre munte: Incepe licitatia pentru studiul de fezabilitate al autostrazii Bucuresti-Brasov

Vineri, 31 Iulie 2015, ora 13:59
1890 citiri
Pasi mici catre munte: Incepe licitatia pentru studiul de fezabilitate al autostrazii Bucuresti-Brasov

CNADNR anunta ca a inceput procedura de licitatie pentru atribuirea contractului ce are ca obiect studiul de fezabilitate pentru autostrada Bucuresti-Brasov, sectoarele Comarnic-Predeal si Predeal-Cristian, care insumeaza 47 de kilometri.

Astfel, CNADNR transmite, intr-un comunicat remis Ziare.com, ca s-a initiat procedura de licitatie deschisa pentru atribuirea contractului de servicii avand ca obiect "Revizuire Studiu de Fezabilitate pentru Autostrada Bucuresti - Brasov km 0+000 - km 173+300, sector Comarnic - Predeal, km 115+300 - km 146+800 si sector Predeal - Cristian, km 146+800 - km 162 + 300 + reabilitare DN 73B".

Proiectul are ca scop, pe langa realizarea celor doua sectoare de autostrada, si reabilitarea DN73B Cristian-Ghimbav, o portiune de circa 5 kilometri care leaga orasul Cristian de DN1, catre Codlea si, mai departe, Fagaras si Sibiu, ocolind Brasovul.

Astfel, precizeaza CNADNR, se urmareste reducerea timpului de calatorie si cresterea vitezei medii de deplasare, imbunatatirea conditiilor de siguranta a traficului rutier si reducerea numarului de accidente precum si imbunatatirea confortului in timpul calatoriei.

Pe langa importanta sa nationala, proiectul pentru care s-a inceput licitatia va deservi in conditii bune traficul de tranzit international de marfuri si persoane de pe teritoriul Romaniei, mai arata comunicatul.

In ce priveste costurile, valoarea estimata a contractului este de 16.403.747,71 lei fara TVA.

Durata contractului va fi de 12 luni de la data de incepere, iar termenul limita de depunere a ofertelor este 15 septembrie, ora 10.00.

Inapoi si de la capat: Inca o licitatie pentru autostrada Comarnic-Brasov

Pe 16 iulie, CNADNR a anuntat ca licitatia pentru constructia altor doua portiuni din cele doua sectoare ale autostrazii va fi reluata, iar termenul limita de depunere a ofertelor este 2 septembrie. In lucru urmeaza a fi doua loturi care insumeaza insa putin peste 10 kilometri, Comarnic - Predeal si Predeal - Cristian, respectiv portiuni aflate inainte si dupa cele pentru care s-a scos la licitatie contractul privind studiul de fezabilitate.

Sectorul de 4 kilometri din portiunea Comarnic-Predeal are o valoare estimata a contractului de aproape 167 de milioane de lei, fara TVA, adica peste 9 milioane de euro pe kilometrul de autostrada.

De asemenea, sectorul de 6,3 kilometri de autostrada Predeal-Cristian are o valoare estimata a contractului de aproape 150 de milioane de lei, fara TVA, adica peste 5 milioane de euro pe kilometrul de autostrada.

F.N.

Citeste si:
Liviu Dragnea, atacuri în rafală la adresa șefilor SRI. „George Maior, cam de la 10, 11 dimineaţa devenea prieten cu paharul”
Liviu Dragnea, atacuri în rafală la adresa șefilor SRI. „George Maior, cam de la 10, 11 dimineaţa devenea prieten cu paharul”
Fostul preşedinte al PSD, Liviu Dragnea, a declarat duminică seara, 19 septembrie, că a auzit discuţii între şefii serviciului Român de Informaţii şi procurori asupra cărora cei de la SRI...
Liviu Dragnea, destăinuiri despre viața în penitenciar. „Se doreşte o ţară ca afară, dar închisorile să fie ca în Evul Mediu”
Liviu Dragnea, destăinuiri despre viața în penitenciar. „Se doreşte o ţară ca afară, dar închisorile să fie ca în Evul Mediu”
Fostul preşedinte al Partidului Social Democrat, Liviu Dragnea, a vorbit din nou duminică seara, 19 septembrie, despre condiţiile din penitenciarele din România. Dragnea a transmis că rata...
Sursa: Ziare.com