FOTO Cum arata planeta Marte. Imagini spectaculoase obtinute de astronauti

Luni, 17 August 2020, ora 06:50
6700 citiri
FOTO Cum arata planeta Marte. Imagini spectaculoase obtinute de astronauti

NASA a facut publice o serie de fotografii ale Planetei Rosii, surprinse de nava spatiala Mars Reconnaissance Orbiter (MRO), proiectata pentru a efectua explorarea planetei Marte de pe orbita. In imaginile publicate, menite sa marcheze cea de-a 15-a aniversare a navei spatiale, se poate vedea inclusiv o avalansa care are loc pe aceasta planeta.

In cei 15 ani de la lansare, MRO a facut cateva descoperiri stiintifice majore. Printre acestea se numara semnele potrivit carora ar exista apa sarata pe Marte, dar si informatii despre schimbari sezoniere active, cum ar fi furtuni de praf si dune.

O imagine spectaculoasa a unei avalanse sau fotografia unui fuior de praf ca o mini-tornada sunt imagini pe care astronomii au decis sa le faca publice.

Imaginile au fost capturate din apropierea planetei Marte folosind echipamentele de la bordul navei spatiale MRO.

De cand a parasit Pamantul, in urma cu 15 ani, Mars Reconnaissance Orbiter a schimbat radical perceptia omenirii despre Planeta Rosie. Cu toate acestea, in vreme ce descoperirile stiintifice au fost cu adevarat remarcabile, orbitorul a devenit mai degraba cunoscut pentru imaginile uimitoare care ne arata caracteristicile Planetei Marte.

Orbitorul este dotat cu trei camera cu lentile de inalta fidelitate, capabile sa ofere imagini color detaliate.

Citeste si:
În căutarea secretelor Universului. Când va avea loc lansarea noului telescop James Webb VIDEO
În căutarea secretelor Universului. Când va avea loc lansarea noului telescop James Webb VIDEO
Cel mai scump şi mai complex telescop care va fi trimis în spaţiu va fi lansat luna viitoare. În câteva săptămâni, cea mai ambiţioasă şi costisitoare sondă robotică contruită...
NASA vrea să ducă un reactor nuclear pe Lună
NASA vrea să ducă un reactor nuclear pe Lună
NASA se va alătura celor de la Idaho National Laboratory, din cadrul Departamentului de Energie al Statelor Unite, pentru a dezvolta o sursă de putere non-solară, care să poată fi plasată pe...
Comentarii
Nonpolitikon
rank 5
Ce apă sărată? La câte pietre albastre-s acolo, de zici că-i Planeta