Avion cu peste 230 de oameni la bord, disparut de pe radar (Video)

Sambata, 08 Martie 2014, ora 07:04
14920 citiri
Avion cu peste 230 de oameni la bord, disparut de pe radar (Video)
Foto: Wikipedia

Un avion al companiei Malaysia Airlines cu 239 de persoane la bord a disparut undeva deasupra Marii Chinei de Sud.

Aeronava zbura de la Kuala Lumpur spre Beijing si a pierdut contactul cu controlorii de trafic aerian, a anuntat compania aeriana.

"In acest moment nu avem nici o idee unde se afla acest avion", a spus un oficial al Malaysia Airlines pentru CNN.

Avionul, un Boeing 777-200, a pierdut contactul cu turnul de control la ora locala 02.40 (vineri, 20.40 - ora Romaniei). Decolase de la Kuala Lumpur si trebuia sa ajunga la Beijing la ora locala 06.30 (00.30 - ora Romaniei).

Potrivit BBC, au inceput operatiunile de cautare pe apa, intre Malaezia si Vietnam.

Aeronava transporta 227 de pasageri, printre care doi copii, si 12 membri ai echipajului, a mai precizat reprezentantul companiei.

La momentul disparitiei sale, avionul avea combustibil pentru circa 7,5 ore de zbor.

Pasagerii sunt de 13 nationalitati: din China si Taiwan (154), Malaezia (38), Indonezia (12), Australia (7), Franta (3), Statele Unite ale Americii (4), Noua Zeelanda (2), Ucraina (2), Canada (2), Rusia (1), Italia (1), Olanda (1) si Austria (1).

Desi asta inseamna 228 de pasageri, unul mai mult decat totalul anuntat de catre compania aeriana, nu s-a oferit nici o explicatie in acest sens.

Ministrul Transporturilor din Malaezia a precizat ca nu exista nici o informatie confirmata cu privire la o eventuala prabusire si a cerut presei sa nu raspandeasca zvonuri.

Pe site-ul companiei aeriene se arata ca avionul era pilotat de Zaharie Ahmad Shah, de 53 de ani, din Malaezia. El are in total 18.365 de ore de zbor si s-a alaturat Malaysia Airlines in 1981.

Autoritatile aeronautice chineze au confirmat faptul ca avionul a fost pierdut de radar in spatiul aerian controlat de Vietnam.

Compania Malaysia Airlines opereaza in Asia de Sud-Est, Asia de Est, Asia de Sud, Orientul Mijlociu si pe ruta dintre Europa si Australia. Are 15 avioane Boeing 777-200 in flota sa.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#avion disparut Asia, #avion prabusit Asia, #Malaysia Airlines avion , #avion
Comentarii
Poza Nonpolitikon
Nonpolitikon
rank 5
Aşa ceva "pierdut" în zonă ar însemna doborât...
Poza niculaeda
niculaeda
rank 5