Amenintare cu bomba intr-un avion, deasupra Marocului - s-a dovedit a fi falsa

Luni, 30 Martie 2015, ora 17:02
10109 citiri
Amenintare cu bomba intr-un avion, deasupra Marocului - s-a dovedit a fi falsa
Foto: Airlines Travel

Un avion al companiei aeriene Turkish Airlines a transmis, luni, un semnal de urgenta la bord, in timp ce zbura deasupra Marocului. Se pare ca cineva a facut o amenintare cu bomba, insa aeronava a aterizat ulterior in siguranta pe aeroportul din Casablanca, iar la verificari nu s-a gasit nimic la bordul sau.

Aeronava a decolat de la Istanbul, Turcia, si, conform rutei initiale, ar fi trebuit sa aterizeze in Brazilia, la Sao Paolo, potrivit paginii de Twitter a site-ului AirLive, care monitorizeaza traficul aerian international, insa avionul si-a schimbat directia de zbor.

Ziare.com v-a tinut la curent, in format LIVE, cu cele mai recente evenimente:

17.00 - Potrivit presei braziliene, autoritatile marocane nu au gasit nimic la bordul avionului de pe aeroportul din Casablanca, dupa amenintarea cu bomba.

16.20 - Se efectueaza verificari la bordul avionului.

16.04 - Pasagerii si membrii echipajului au fost evacuati, informeaza CNN Turcia, citat de Straits Times.

16.00 - Mai multe echipe de genisti vor verifica aeronava, pentru a vedea daca la bord exista dispozitive explozive, relateaza Hurriyet Daily News.

15.40 - Turnul de control de pe aeroportul Casablanca a pus in asteptare alte patru avioane care se pregateau sa aterizeze, pentru a-i permite aeronavei Turkish Airlines, un Boeing 777, sa faca acest lucru de urgenta, arata 20 Minutes.

15.33 - Aeronava Turkish Airlines a aterizat in siguranta pe aeroportul din Casablanca.

15.31 - Biroul de presa al Turkish Airlines a informat ca in toaleta avionului a fost gasit un biletel pe care era scris cuvantul "bomba".

15.29 - O amenintare cu bomba a fost facuta si duminica, tot la bordul unei aeronave a companiei Turkish Airlines.

15.28 - Avionul se apropie de orasul Casablanca.

15.25 - O persoana ar fi amenintat ca la bordul avionului se afla o bomba.

15.23 - Exista informatii potrivit carora echipajul si pasagerii avionului Turkish Airlines se confrunta cu o amenintare cu bomba.

15.20 - Aeronava zboara in momentul de fata la o altitudine destul de mica, respectiv de aproximativ 5.000 de metri.

15.19 - Avionul si-a schimbat directia de zbor catre Casablanca, cel mai mare oras al Marocului. In cateva minute, aeronava a ajuns destul de aproape de aceasta metropola, iar starea de urgenta este mentinuta.

Citește și:
Ce clădiri istorice rămân fără apărare dacă PUZ Zone Protejate dispare. Nicușor Dan: ”Este complet fals ce susțin șeful ISC, Paul Racoviță și prefectul Toni Greblă”
Ce clădiri istorice rămân fără apărare dacă PUZ Zone Protejate dispare. Nicușor Dan: ”Este complet fals ce susțin șeful ISC, Paul Racoviță și prefectul Toni Greblă”
Primarul general Nicuşor Dan a afirmat luni, 6 februarie, referitor la intenţia prefectului Capitalei Toni Greblă de a suspenda în instanţă PUZ Zone Protejate, că este singurul regulament...
Portret de prezidențiabil: ce își doresc românii?
Portret de prezidențiabil: ce își doresc românii?
Potrivit unui sondaj recent, românii ar vrea un prezidențiabil care să aibă notorietate, imagine bună, să creadă în anticorupție, să aibă un proiect economic coerent și să țină țara...