Avion deturnat in Egipt: Atacatorul a fost arestat preventiv in Cipru

Miercuri, 30 Martie 2016, ora 14:40
1474 citiri
Avion deturnat in Egipt: Atacatorul a fost arestat preventiv in Cipru
Foto: Facebook/EgyptAir

Un tribunal din Cipru l-a plasat, miercuri, in arest preventiv pentru opt zile pe egipteanul care a deturnat, marti, cu ajutorul unei centuri false cu explozibili, un avion al companiei EgyptAir, constrans sa aterizeze pe aeroportul din Larnaca.

In cele opt zile, politia va ancheta incidentul deturnarii aeronavei, incheiat cu eliberarea celor 55 de pasageri si a membrilor de echipaj, teferi si nevatamati.

Potrivit AFP, politia a indicat tribunalului ca Seif al-Din Mohamed Mostafa, in varsta de 58 de ani, ar putea fi inculpat pentru deturnare, rapire de persoane in scopul conducerii lor spre o destinatie necunoscuta, comportament amenintator si alte actiuni care incalca legea antiterorista.

Avion deturnat in Egipt - Filmul unui atentat ciudat: Selfie cu teroristul, gafe si glume de la autoritati

Dupa audiere, egipteanul, care nu a fost interogat de instanta, a facut semnul "V" al victoriei catre jurnalisti dupa ce a fost urcat intr-o masina a politiei.

Avion deturnat in Egipt - cine este pasagerul care si-a facut selfie cu teroristul

Miercuri, piratul aerului a pretins ca avea asupra sa o centura cu explozibili pentru a-l constrange pe pilotul cursei EgyptAir intre Alexandria si Cairo sa se indrepte spre Cipru, la 500 km de coastele egiptene.

Au urmat opt ore tensionate pe aeroportul din Larnaca, pasagerii si echipajul fiind eliberati treptat, iar piratul aerului capturat.

Autoritatile cipriote au declarat imediat ca incidentul nu a fost unul terorist, ci "actiunea individuala a unei persoane instabile psihologic". Cererile sale "nu au fost suficient de logice pentru a fi luate in serios", a indicat ministrul de externe cipriot, Ioannis Kasoulides.

Seif al-Din Mohamed Mostafa, care a trait in Cipru pana in 1994, ceruse in primul rand ca fosta sa sotie, o cipriota impreuna cu care are mai multi copii, sa vina la aeroport, dorind sa-i inmaneze o scrisoare.

Avion deturnat in Egipt: Teroristul avea centura cu explozibil falsa, facuta din carcase de iPhone

Perchezitiile efectuate dupa deturnare au aratat ca barbatul nu avea explozibili asupra sa. Explozibili nu au fost gasiti nici in aeronava deturnata.

Potrivit unui responsabil din politia egipteana, Seif al-Din Mohamed Mostafa a mai fost incarcerat in trecut pentru diferite infractiuni, in special pentru trafic de droguri.

USR acuză Guvernul că se joacă „cu prețurile la energie ca la păcănele”. „Plătim facturi mai mari decât pe piaţa liberă”
USR acuză Guvernul că se joacă „cu prețurile la energie ca la păcănele”. „Plătim facturi mai mari decât pe piaţa liberă”
USR a transmis joi, 28 martie, că Guvernul Ciolacu minte când spune că ia măsuri în favoarea consumatorilor şi că scade facturile românilor. Partidul susține că de fapt Executivul...
Controversata taxă pe soare, eliminată de Guvern. Anunțul ministrului Energiei pentru prosumatori
Controversata taxă pe soare, eliminată de Guvern. Anunțul ministrului Energiei pentru prosumatori
Guvernul a adoptat joi, 28 martie, Ordonanţa pentru modificarea şi completarea OUG 27/2022 prin care este eliminată taxa pe soare pentru prosumatori şi actualizează schema de sprijin pentru...
#atacator arestat avion deturnat, #avion deturnat Egipy, #avion deturnat Egipt , #avion