Avion disparut cu 239 de persoane la bord: China cere urgentarea cautarii

Autor: Ana Ilie
Marti, 11 Martie 2014, ora 09:25
2767 citiri
Avion disparut cu 239 de persoane la bord: China cere urgentarea cautarii

China a cerut autoritatilor din Malaysia sa "accelereze eforturile" de cautare a avionului de pasageri apartinand companiei Malaysia Airlines, care a disparut in mod misterios vineri noaptea.

Malaysia anuntase, luni, ca mareste raza de cautare a aparatului de zbor Boeing 777, dupa ce o ampla operatiune de cautare nu a descoperit nicio urma a avionului sau a celor 239 de persoane aflate la bord, majoritatea cetateni chinezi, scrie BBC.

Autoritatile malaysiene au anuntat ca la bordul avionului se aflau doua persoane ce calatoreau cu pasapoarte furate de la doi cetateni europeni, asa ca este verificata si pista terorista.

Rudele celor aflati la bord au fost anuntate sa se pregateasca pentru ce e mai rau.

Echipele de interventie din noua tari verifica o zona ce se intinde de la Stramtoarea Malacca pana in Marea Chinei de Sud.

Avionul disparut cu 239 de persoane la bord Aeronava ar fi facut cale intoarsa. Posibil atac terorist

Uriasa operatiune de cautare se intinde pe o raza de 50 de mile nautice de la punctul in care avionul a fost vazut ultima data pe radar, la jumatatea drumului intre coasta de est a Malaysiei si sudul Vietnamului. Este o suprafata de 27.000 de kilometri patrati, care include parti din golful Thailandei si Marii Chinei de Sud.

"Principala problema pe care o avem in timpul acestei operatiuni este ca trebuie sa cautam cu ochii, de la mare altitudine", a explicat Vu Duc Long, din escadronul 918 al Vietnamului.

Avion cu peste 230 de oameni la bord, disparut de pe radar (Video)

Pana acum au fost verificate zeci de potentiale urme ale avionului care efectua zborul MH370. Aparatul a disparut vineri noaptea, nedumerind expertii, la aproximativ o ora dupa decolarea de la Kuala Lumpur, cu destinatia Beijing.

Malaysia si-a extins aria cautarilor, dupa ce s-a lansat ipoteza potrivit careia avionul s-ar fi intors spre Kuala Lumpur. In total, 34 de aparate de zbor si 40 de vase apartinand unui numar de zece state participa la operatiunea de cautare.

Politia thailandeza a anuntat, duminica, deschiderea unei anchete cu privire la o "retea de trafic de pasapoarte", dupa ce s-a aflat ca doi dintre pasagerii avionului disparut fara urma isi facusera rezervari pe baza unor pasapoarte europene.

Doua nume de europeni - austriacul Christian Kozel si italianul Luigi Maraldi - figureaza pe lista de pasageri ai zborului Malaysia Airlines, cu numarul MH370, insa niciunul dintre acestia nu se afla la bord.

Avionul disparut cu 239 de persoane la bord: Cautarile s-au reluat

Avionul companiei Malaysia Airlines a disparut de pe radar vineri noapte in timpul unui zbor de la Kuala Lumpur la Beijing. Avionul avea la bord 239 de persoane.

Ultimul mesaj al lui Piedone despre posibila retragere din cursa pentru Capitală: ”Îi las pe contracandidaţi să facă campanie când cerurile sunt deschise”
Ultimul mesaj al lui Piedone despre posibila retragere din cursa pentru Capitală: ”Îi las pe contracandidaţi să facă campanie când cerurile sunt deschise”
Cristian Popescu Piedone a anunțat joi, 25 aprilie, că rămâne în cursa pentru Primăria Bucureștiului, în ciuda tuturor zvonurilor. "Haideţi să închidem odată... Retragere, mesaje,...
Orban acuză Biroul Electoral Central că favorizează alianța PSD-PNL: ”Le-a dat voie să desfacă alianţa împotriva firii”
Orban acuză Biroul Electoral Central că favorizează alianța PSD-PNL: ”Le-a dat voie să desfacă alianţa împotriva firii”
Liderul Forţa Dreptei, Ludovic Orban, a acuzat joi, 25 aprilie, Biroul Electoral Central că ar fi modificat „în mod ilegal” o hotărâre de guvern şi că instituţia ar fi...
#avion Malaysia disparut radar, #avion disparut , #avion
Comentarii