Ziare.com

Avion disparut cu 239 de persoane la bord: Computerul de bord a fost dezactivat manual

de Ana Ilie
Marti, 18 Martie 2014, ora 22:00

   

Avion disparut cu 239 de persoane la bord: Computerul de bord a fost dezactivat manual
Computerul de zbor al aparatului companiei Malaysian Airlines, disparut la 8 martie, a fost dezactivat manual, sustin investigatorii ce ancheteaza disparitia avionului.

Avionul avea la bord 239 de persoane cand a disparut de pe radar, la scurt timp dupa decolarea de la Kuala Lumpur, cu destinatia Beijing, scrie Huffington Post.

Anchetatorii au descoperit ca avionul si-a modificat de cateva ori traseul, asa ca operatiunea de cautare a aparatului a fost extinsa pentru a cuprinde mai multe "coridoare" pe unde ar fi putut trece.

Eforturile se concentreaza acum pe doua coridoare - unul de la granita Kazahstanului pana in nordul Thailandei, altul din Indonezia pana in Oceanul Indian. Expertii cred ca este foarte probabil ca avionul s-a rupt deasupra oceanelor Pacific sau indian, insa pana acum nu s-au gasit dovezi in acest sens.

Cea mai noua informatie a anchetatorilor releva ca o persoana care cunostea foarte bine sistemul aparatului Boeing 777 a ajutat traseul acestuia manual, din cabina avionului. Mai precis, prima intoarcere spre vest a avionului a fost facuta de cineva care se pricepea, anuland computerul de la bord. Este posibil chiar ca modificarea sa fi fost facuta inainte de decolarea avionului.

Operatiunea de cautare a avionului disparut se extinde pe zi ce trece si a ajuns sa acopere o suprafata de sute de mii de kilometri. Autoritatile australiene si indoneziene fac verificari in coridorul sudic al avionului, pe o suprafata de 600.000 de kilometri. China face si ea cautari de-a lungul coridorului nordic in Marea Chinei de Sud.

Avion disparut cu 239 de persoane la bord: Aparatul ar putea fi folosit drept "racheta de croaziera"

Chinezii au verificat pe indelete pasagerii din avion si au ajuns la concluzia ca in cazul niciunuia nu se poate vorbi despre implicarea in devierea avionului. Peste 150 de chinezi se afla printre cei 239 de oameni aflati in aparatul Boeing 777 disparut la 8 martie.

Investigatorii cred ca avionul a fost deviat in mod deliberat de un pilot experimentat care a inchis si transponderul aparatului de zbor. Se urmaresc toate pistele: deturnare, sabotaj, terorism sau probleme psihologice.
Harta alegerilor locale 2020. Lista cu toti candidatii la consiliile judetene si la primariile marilor orase din Romania

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 4194 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor