Avion disparut cu 239 de persoane la bord: Computerul de bord a fost dezactivat manual

Autor: Ana Ilie
Marti, 18 Martie 2014, ora 22:00
5449 citiri
Avion disparut cu 239 de persoane la bord: Computerul de bord a fost dezactivat manual

Computerul de zbor al aparatului companiei Malaysian Airlines, disparut la 8 martie, a fost dezactivat manual, sustin investigatorii ce ancheteaza disparitia avionului.

Avionul avea la bord 239 de persoane cand a disparut de pe radar, la scurt timp dupa decolarea de la Kuala Lumpur, cu destinatia Beijing, scrie Huffington Post.

Anchetatorii au descoperit ca avionul si-a modificat de cateva ori traseul, asa ca operatiunea de cautare a aparatului a fost extinsa pentru a cuprinde mai multe "coridoare" pe unde ar fi putut trece.

Eforturile se concentreaza acum pe doua coridoare - unul de la granita Kazahstanului pana in nordul Thailandei, altul din Indonezia pana in Oceanul Indian. Expertii cred ca este foarte probabil ca avionul s-a rupt deasupra oceanelor Pacific sau indian, insa pana acum nu s-au gasit dovezi in acest sens.

Cea mai noua informatie a anchetatorilor releva ca o persoana care cunostea foarte bine sistemul aparatului Boeing 777 a ajutat traseul acestuia manual, din cabina avionului. Mai precis, prima intoarcere spre vest a avionului a fost facuta de cineva care se pricepea, anuland computerul de la bord. Este posibil chiar ca modificarea sa fi fost facuta inainte de decolarea avionului.

Operatiunea de cautare a avionului disparut se extinde pe zi ce trece si a ajuns sa acopere o suprafata de sute de mii de kilometri. Autoritatile australiene si indoneziene fac verificari in coridorul sudic al avionului, pe o suprafata de 600.000 de kilometri. China face si ea cautari de-a lungul coridorului nordic in Marea Chinei de Sud.

Avion disparut cu 239 de persoane la bord: Aparatul ar putea fi folosit drept "racheta de croaziera"

Chinezii au verificat pe indelete pasagerii din avion si au ajuns la concluzia ca in cazul niciunuia nu se poate vorbi despre implicarea in devierea avionului. Peste 150 de chinezi se afla printre cei 239 de oameni aflati in aparatul Boeing 777 disparut la 8 martie.

Investigatorii cred ca avionul a fost deviat in mod deliberat de un pilot experimentat care a inchis si transponderul aparatului de zbor. Se urmaresc toate pistele: deturnare, sabotaj, terorism sau probleme psihologice.

Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
#avion disparut radar, #avion malaezia disparut , #avion