Avion disparut cu 239 de persoane la bord: Marile mistere care inconjoara tragedia

Miercuri, 26 Martie 2014, ora 19:22
6293 citiri
Avion disparut cu 239 de persoane la bord: Marile mistere care inconjoara tragedia
Foto: pix11.com

Unul dintre cele mai mari mari mistere ale aviatiei moderne este inca departe de a-si fi gasit rezolvarea. Zborul MH370 al companiei Malaysia Airlines ridica multe semne de intrebare.

Rudele celor aflati in avionul Boeing 777 au primit recent teribila veste ca cei dragi au murit in urma prabusirii aeronavei, scrie CNN. Stirea a reprezentat o prima concluzie oficiala, trasa in urma cautarilor indelungate. Ea nu a risipit inca intrebarile ce invaluie acest eveniment tragic.

Unde s-a prabusit avionul?

Specialistii sustin ca aparatul de zbor a zburat spre sudul Oceanului Indian, aceasta ruta fiind indicata de semnalele primite de satelitii de comunicatii.

Chris McLaughlin, expert in domeniu, sustine ca o asemenea ipoteza nu este definitiva, iar calculele efectuate reprezinta o noutate. Ele au fost evaluate de echipe specializate in probleme spatiale si chiar de angajati ai companiei Boeing.

Ce se intampla cu cutia neagra?

Pana in prezent, epava avionului nu a fost gasita. Nici cutia neagra nu a fost localizata. Echipele de cautare din Australia au suspendat marti actiunile intreprinse din cauza conditiilor meteorologice nefavorabile. In ciuda eforturilor depuse si a tehnologiei folosite, cutia neagra nu a fost inca localizata de specialisti.

Ce pot indica resturile avionului?

Cei din domeniu spun ca ramasitele avionului pot arata ce s-a intamplat cu acest zbor. In functie de felul in care fragmentele au fost indoite, pot fi aflate detalii legate de ceea ce s-a petrecut cu aeronava care plecase din Malaezia. Specialistul american Alan Diehl sustine ca epava poate prezenta si semne ale unui posibil incendiu la bord sau chiar ale unei explozii.

Daca echipele de cautare vor recupera cabina avionului, aceasta poate arata si daca sistemul de alimentare cu oxigen, in caz de urgenta, a fost activat.

Shawn Pruchnicki, fost pilot, angajat acum la Universitatea din Ohio, din SUA, subliniaza faptul ca ramasitele pastreaza pe ele indicii care sa arate daca avionul s-a prabusit cu cabina orientata inainte.

Dovezile lipsesc

Rudele celor disparuti in urma tragediei solicita acum dovezi ale producerii accidentului. Oamenii le cer socoteala reprezentantilor Chinei si Malaeziei, exprimandu-si furia fata de o asemenea situatie plina de incertitudine.

Indiciile clare lipsesc, insa, concluzia fiind trasa doar dupa analizarea unor informatii provenite de la sateliti, ceea ce se poate dovedi insuficient.

Intrebarile fara raspuns se aduna, dar cei care conduc ancheta nu pot oferi raspunsuri concludente, cel putin deocamdata.

Specialistul Arthur Rosenberg afirma ca termenii folositi de autoritatile malaeziene si chineze nu sunt tocmai concludenti.

"Nu sunt convins ca ei stiu unde se afla avionul. Cred ca au aproximat locul", este de parere expertul.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#avion disparut, #avion disparut radar, #avion disparut marea chinei sud , #avion