Avion disparut cu 239 de persoane la bord: Misterul telefonului primit de pilot

Duminica, 23 Martie 2014, ora 14:44
13019 citiri
Avion disparut cu 239 de persoane la bord: Misterul telefonului primit de pilot
Foto: news.com.au

Ancheta facuta de expertii in domeniu se concentreaza acum in principal asupra pilotilor si personalului aflat la bordul zborului MH370. Astfel, ei au aflat ca Zaharie Ahmad Shah a primit un telefon misterios de la o femeie cu cateva ore inainte de decolare.

Capitanul aeronavei a purtat o convorbire telefonica misterioasa de doua minute cu o persoana despre care nu se cunosc multe informatii, scrie news.com.au. Cea care a vorbit la telefon cu el a obtinut numarul de telefon cu ajutorul unei identitati false, afirma anchetatorii. Nu se stie inca sigur daca acea persoana era de sex feminin, caci ea a folosit identitatea falsa a unei femei.

Legaturi cu teroristii?

In Malaezia, cartelele telefonice preplatite pot fi cumparate doar in urma completarii unui formular prin care sunt oferite informatii din cartea de indentitate sau din pasaportul clientului. Masura a fost introdusa in urma atentatelor teroriste petrecute la 11 septembrie 2001, in SUA.

Politia a aflat ca persoana cu care el a vorbit cumparase cartela telefonica din Kuala Lumpur. Un astfel de detaliu readuce in actualitate ipoteza care il pune pe Shah in legatura cu grupari teroriste ce pot fi implicate in disparitia avionului. Chiar si sotia lui este anchetata in detaliu acum, ea putand oferi informatii privitoare la starea psihologica a fostului sot.

Agentii FBI au insistat asupra acestei directii pe care ancheta ar trebui sa o aiba, in viziunea lor. Cei doi locuiau separat, insa au impreuna trei copii. Traditia malaeziana nu permite interogatoriile unor oameni in situatii de stres intens, insa FBI-ul a abordat situatia diferit, dorind sa obtina neaparat informatii ce pot aduce lumina asupra cazului.

Misterul identitatii false

Este posibil ca identitatea falsa sa fi fost folosita de catre un activist politic dn Malaezia. Astfel de oameni folosesc metoda pentru ca telefoanele sa nu le fie ascultate. Zaharie Ahmad Shah este un sustinator infocat al liderului opozitiei, Anwar Ibrahim, cei doi avand o relatie indepartata de rudenie.

S-a mai mentionat ipoteza ca pilotul sa fi asistat la procesul liderului politic, cu doar cateva ore inainte de a pleca in cursa. Intre timp, FBI-ul a analizat cu atentie informatiile provenite de la simulatorul de zbor folosit de pilot in propria locuinta.

Initial, autoritatile din Malaezia nu au reusit sa recupereze datele sterse, insa americanii au gasit mijloacele necesare indeplinirii acestei activitati dificile. Ei au descoperit ca pilotul a simulat aterizari de urgenta inclusiv pe insule izolate din Oceanul Indian.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#avion disparut Malaezia, #avion disparut radar, #avion disparut marea chinei sud , #avion