Avion F-16 prabusit peste o baza militara: Cel putin 10 morti (Video)

Luni, 26 Ianuarie 2015, ora 20:10
8760 citiri
Avion F-16 prabusit peste o baza militara: Cel putin 10 morti (Video)
Foto: Twitter/ @mangelesmoya

Un avion militar F-16 apartinand armatei Greciei s-a prabusit, luni dupa-amiaza, peste o baza militara din orasul Albacete, din estul Spaniei, provocand moartea a cel putin 10 oameni.

Potrivit Ministerului spaniol al Apararii, 10 persoane au murit in urma accidentului, relateaza agentia Associated Press.

De asemenea, alte 13 persoane au fost ranite in urma incidentului de la baza Los Llanos. In imaginile surprinse la fata locului se poate vedea o coloana groase de fum negru ridicandu-se din interiorul bazei militare.

Potrivit sursei citate, aeronava s-a prabusit peste alte avioane aflate la sol, la ora locala 15:30 (ora 16:30, ora Romaniei - n.red.) in timpul unui antrenament NATO efectuat in sud-estul tarii.

Printre cei morti se numara si cele doua persoane aflate la bordul avionului militar. Totodata, surse militare citate de the Independent sustin ca sase dintre raniti se afla in stare critica.

Un oficial al bazei militare a transmis sub protectia anonimatului ca cea mai mare parte a victimelor n-ar fi spanioli, ci ar proveni din sase sau sapte tari.

Accidentul s-a produs in timpul manevrelor de decolare, aeronava prabusindu-se peste o zona a bazei militare in care erau parcate alte avioane implicate in exercitiile NATO, a mai informat Ministerul Apararii.

Presa locala scrie, citata de BBC, ca pilotul ar fi efectuat o manevra gresita la decolare.

Purtatorul de cuvant al NATO, Oana Lungescu, a refuzat sa comenteze pe marginea acestui accident, aratand ca oficialii militari spanioli si greci sunt cei indreptatiti sa ofere detalii.

Guvernul a aprobat achizitia de avioane F-16 de la Portugalia - cat ne costa (Video)

Anul acesta, Romania urmeaza sa primeasca 12 avioane F-16 second-hand, din Portugalia, dupa ce Guvernul a aprobat achizitia acestora, in luna iunie 2013. Pretul platit de statul roman este de 628 de milioane de euro, iar avionale vor fi utilizate incepand din anul 2017.

Romania va cumpara 12 avioane F-16 second hand, ce vor putea fi folosite din 2017

Controversata taxă pe soare, eliminată de Guvern. Anunțul ministrului Energiei pentru prosumatori
Controversata taxă pe soare, eliminată de Guvern. Anunțul ministrului Energiei pentru prosumatori
Guvernul a adoptat joi, 28 martie, Ordonanţa pentru modificarea şi completarea OUG 27/2022 prin care este eliminată taxa pe soare pentru prosumatori şi actualizează schema de sprijin pentru...
Se interzise fumatul țigărilor electronice în spațiile publice închise și în birouri. Ce mai prevede legea promulgată de Klaus Iohannis
Se interzise fumatul țigărilor electronice în spațiile publice închise și în birouri. Ce mai prevede legea promulgată de Klaus Iohannis
O lege promulgată deja de președintele Klaus Iohannis interzice vânzarea către minori a țigărilor electronice, dar și a dispozitivelor de vapat, cu sau fără nicotină. Acestea au fost...
#F 16 prabusit Spania, #F 16 prabusit baza militara, #avion F16 prabusit, #morti avion F16 , #avion
Comentarii