Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Avion prabusit in Oceanul Indian: Cautare in adancuri

Autor: Ana Ilie
Sambata, 05 Aprilie 2014, ora 12:11
2306 citiri
Avion prabusit in Oceanul Indian: Cautare in adancuri

La patru saptamani de la disparitia avionului Malaysia Airlines, cu 239 de persoane la bord, operatiunea de cautare din Oceanul Indian nu a produs inca nicio dovada palpabila ca aparatul de zbor s-a prabusit aici.

Vasta operatiune de cautare continua si sambata, atat la suprafata oceanului cat si in adancuri, scrie CNN.

In plus, se cauta indicii digitale, dupa ce verificarea unui simulator de zbor aflat in locuinta unuia dintre piloti nu a relevant nimic. Un oficial american a confirmat ca nu s-au gasit indicii, doar lucruri "ciudate", avand in vedere situatia.

Capitanul zborului MH370, Zaharie Ahmad Shah, programase mai multe rute alternative in simulator, probabil pentru a gasi planuri sigure de actiune in caz ca au loc urgente la bordul avionului. Asa ar proceda un pilot, a explicat sursa citata.

In apele Oceanului Indian, vasul britanic HMS Echo si cel australian Ocean Shield au inceput sa caute semnalele emise de echipamentul instalat pe avion la o adancime de 2000- 4000 de metri. Cautarea se desfasoara pe o ruta de 240 de kilometri in lungime si este contratimp, intrucat bateriile dispozitivului ce emite semnalele vor ramane fara energie in urmatoarele cateva zile.

Pe langa cele doua vase, inca 10 avioane militare, trei avioane civile si alte 11 vase vor cauta in continuare ramasitele avionului, intr-o zona de 217.000 de kilometri patrati.

Avion prabusit in Oceanul Indian: Disperare in familiile victimelor

Avionul companiei Malaysia Airlines a decolat din Kuala Lumpur cu 239 de persoane la bord in directia Beijing in 8 martie si a disparut de pe radarele civile din Malaezia la circa 40 de minute dupa decolare. A fost declansata o ampla operatiune de cautare in care sunt implicate 26 de tari.

In pofida mai multor rapoarte privind depistarea de obiecte plutind in Ocean, ce ar putea fi ramasite ale avionului, pana acum operatiunile de cautare nu au scos la iveala nimic concret cu privire la soarta aparatului de zbor Boeing 777.

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#avion disparut radar, #avion disparut Malaezia , #avion