Avion prabusit in Pakistan: 152 de persoane se aflau la bord (Video)

Miercuri, 28 Iulie 2010, ora 09:12
8118 citiri
Avion prabusit in Pakistan: 152 de persoane se aflau la bord (Video)

Un avion care avea peste 152 de persoane la bord s-a prabusit, miercuri dimineata, langa capitala pakistaneza Islamabad.

Se pare ca la bord se aflau 146 de pasageri si 6 membri ai echipajului. Dintre ramasitele epavei au fost scoase peste 100 de cadavre.

Informatii neoficiale au fost prezentate de presa internationala, potrivit carora ar fi fost gasiti 45 de supravietuitori. CNN relateaza ca oficialii pakistantezi au dat informatii diverse despre posibili supravietuitori ai accidentului.

Ministrul informatiilor pakistanez ar fi anuntat ca exista opt supravietuitori, in conditiile in care adjunctul sef al politiei ar fi declarat ca nu exista supravietuitori.

BBC a relatat, ulterior, ca nici una dintre persoane nu a supravietuit. Printre victime de afla si doi americani, a declarat un purtator de cuvant al ambasadei Statelor Unite in Pakistan, fara a oferi alte detalii.

Avionul apartinand companiei Airblue efectua o cursa interna de la Karachi la Islamabad, iar pilotii au pierdut contactul cu turnul de control, in conditii de ceata si ploi abundente, informeaza Express Tribune.

Airblue este o companie privata, a doua ca marime din Pakistan. Opereaza zboruri interne, dar si catre Emiratele Arabe Unite, Oman si Marea Britanie.

Avionul prabusit era un Airbus A321, care acumulase aproximativ 34.000 de ore de zbor, in aproape 13.500 de curse.

Martorii au vazut ca din zona Margalla se ridica fum. Politia si echipele de salvare au ajuns la epava aeronavei cu dificultate, pentru ca in zona nu exista un drum de acces.

Avionul, care decolase din Turcia si facuse o escala la Karachi, s-a prabusit in zona colinelor Margalla, care, din fericire, nu este locuita. Pe aceste dealuri care inconjoara capitala la nord-est se afla insa multe puncte de control ale armatei si echipamente militare, inclusiv arme de aparare antiaeriana, relateaza agentia chineza Xinhua.

In Islamabad ploua si este ceata densa, si este posibil ca accidentul sa se fi produs din pricina conditiilor meteo nefavorabile, a declarat o sursa din cadrul echipelor de salvare, pentru agentia Xinhua, citata de Xinhua. In Lahore, mai multe zboruri au fost anulate din cauza vremii.

Autoritatile au demarat o ancheta pentru a afla care au fost cauzele prabusirii avionului si nu exclud nici ipoteza unui atentat.

Cum încearcă PSD să negocieze retragerea lui Piedone și care este prețul primarului de la Sectorul 5
Cum încearcă PSD să negocieze retragerea lui Piedone și care este prețul primarului de la Sectorul 5
După ce liderii coaliției PSD-PNL au luat decizia de a-l retrage pe candidatul comun Cătălin Cîrstoiu și de a merge cu candidați separați, în persoana Gabrielei Firea și a lui Sebastian...
George Simion a devenit tată. Ce mesaj i-a transmis soției liderul AUR
George Simion a devenit tată. Ce mesaj i-a transmis soției liderul AUR
La mai puțin de un an de la căsătorie, liderul Partidului AUR, George Simion, și soția sa, Ilinca, au devenit părinți. Primul copil al cuplului este un băiat, iar tatăl a ținut să-i...
#avion prabusit, #avion prabusit Pakistan, #avion prabusit Islamabad , #avion