Incendiu la trenul de aterizare al unui avion ajuns pe aeroportul din Cluj-Napoca. Pasagerii au fost evacuaţi de urgență VIDEO

Vineri, 15 Octombrie 2021, ora 20:30
6381 citiri
Incendiu la trenul de aterizare al unui avion ajuns pe aeroportul din Cluj-Napoca. Pasagerii au fost evacuaţi de urgență VIDEO
Trenul de aterizare al avionului după ce aparatul a fost adus în siguranța la sol FOTO ISU Cluj

Un avion a aterizat în seara zilei de vineri, 15 octombrie, pe Aeroportul Internaţional din Cluj-Napoca, având un incendiu la trenul de aterizare. Pasagerii sunt evacuaţi.

UPDATE 21.15 "Cei 113 pasageri au fost evacuaţi în siguranţă. Nu sunt victime, durează aproximativ două ore până redeschidem traficul. Aeronava încă este pe pistă”, a declarat directorul aeroportului din Cluj-Napoca, David Ciceo, într-o intervenţie telefonică la Digi 24.

Conform acestuia, planul roşu de urgenţă a fost activat, însă serviciul de pompieri al aeroportului a reuşit să stingă incendiul înainte.

El a explicat că nu sunt zboruri anulate, dar sunt întârzieri.

"Probabil, vor fi întârzieri de aproximativ două ore. Avem 6 zboruri care urmează să decoleze, probabil vor fi întârzieri de aproximativ două ore", a arătat Ciceo.

UPDATE 20.55 Avionul companiei Fly Egipt venea de la Hurghada şi era programat să aterizeze la Cluj-Napoca la ora 19.15, însă potrivit informaţiilor postate pe site-ul aeroportului a aterizat la 19.35.

Pasagerii au fost evacuaţi cu ajutorul scărilor.

Directorul Aeroportului Internaţional Cluj-Napoca, David Ciceo, a declarat că aeronava avea 113 pasageri şi că toate cele patru cauciucuri de la trenul de aterizare din spate s-au spart.

El a menţionat că o posibilă cauză ar putea fi viteza prea mare la aterizare, însă verificările vor fi făcute de specialişti care vor ajunge în cursul nopţii la Cluj-Napoca.

UPDATE 20.45 Primele indicii, precum și imaginile de la fața locului, arată faptul că roțile s-au blocat la aterizare. Faptul că nu s-au învârtit după contactul cu solul a provocat un incendiu.

Știrea inițială:

Potrivit Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Cluj, un avion cu incendiu la trenul de aterizare a aterizat pe pista Aeroportului Internaţional din Cluj-Napoca. Sursa citată nu a precizat despre ce aeronavă este vorba şi nici pe ce rută zbura.

"Incendiul a fost lichidat de către SPSU. Au fost dislocate forţe şi mijloace din ISU Cluj. Toţi pasagerii se evacuează normal. Momentan nimeni nu are nevoie de îngrijiri medicale", a transmis ISU Cluj.

Avionul de tip Boieng 737 zbura pe ruta Hurghada (Egipt) - Cluj și este operat de compania Fly Egypt.

FOTO ISU Cluj

FOTO ISU Cluj

FOTO ISU Cluj

#avion flacari, #incendiu tren aterizare, #incendiu avion cluj , #avion