Avionul cu probleme la aterizare a ajuns pe pista din Timisoara (Video)

Sambata, 28 Februarie 2009, ora 10:03
7220 citiri
Avionul cu probleme la aterizare a ajuns pe pista din Timisoara (Video)
Foto: agenda.ro

Avionul cu defectiuni tehnice la trenul de aterizare a aterizat in siguranta la Timisoara, dupa ce a survolat peste o ora si jumatate aeroportul.

Avionul, cu 47 de pasageri la bord si patru membri ai echipajului, a aterizat la ora 09.44. Pasagerii au ajuns la sol in siguranta si nu a fost nevoie de interventia echipajelor de ambulanta si pompieri.

Avionul a fost obligat sa aterizeze partial pe burta, conditie impusa in situatii de urgenta. Pilotii au reusit sa deschida doar doua roti pentru aterizare, cele de sub motoare, cea de-a treia roata fiind blocata.

In urma impactului de la aterizare doar partea din fata a avionului a fost avariata.

"Avionul este unul nou, fabricat in 1997, dar din pacate defetiunile tehnice pot sa apara si imediat la iesirea din poarta fabricii. Ultima inspectie nu s-a facut recent, undeva la mijlocul intervalului intre data fabricatiei si prezent. Aeronava poate fi pusa in serviciu usor, in situatia in care se afla acum" a declarat directorul Carpatair, Nicolae Petrov.

Acesta a asigurat ca defectiunea in cauza nu este cea mai periculoasa in ceea ce priveste trenul de ateriare, deoarece se poate tine botul sus pana scade viteza, iar datorita covorului de 200 de metri de spuma a aterizat cum trebuie.

Directorul aeroportului din Timisoara a asigurat ca toti pasagerii

sunt bine si ca se indreapta in prezent spre destinatiile de calatorie.

Ministrul Transportului Radu Berceanu doreste ca la aeroportul din Timisoara sa fie realizata o ancheta, pentru a se stabili conditiile in care a fost efectuata aterizarea, a anuntat, sambata, Marian Ciuca, director investigatii in Ministerul Transporturilor.

"Aeronava a aterizat in conditii bune, nu sunt probleme, pasagerii au fost debarcati, este un lucru extraordinar ca s-a intamplat asa. Este de apreciat modul in care a actionat echipajul si, bineinteles, masurile de siguranta luate de aeroport. Comisia deja a fost constituita la nivelul Ministerului Transporturilor, urmeaza sa ne deplasam la Timisoara si sa urmam procedurile de investigatie specifice", a spus Ciuca.

Primele rezultate vor aparea luni sau marti, a mentionat directorul Marian Ciuca.

Circulatia in zona este restrictionata, iar celelalte curse vor fi preluate de aeroportul international Arad.

Aeronava tip Saab 2000 apartine companiei Carpatair, venea de la Chisinau si urma sa aterizeze la Timisoara la ora 08.05. Avionul anuntase turnul de control ca are probleme cu trenul de aterizare.

La fata locului au fost trimise mai multe echipaje de politie, pompieri si ambulante, transmite Realitatea TV.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#aterizare avion, #Aeroport Timisoara, #tren aterizare , #avion