Avionul Malaysia Airlines disparut s-a prabusit, nu exista supravietuitori: Ce au gasit anchetatorii

Luni, 24 Martie 2014, ora 16:14
54727 citiri
Avionul Malaysia Airlines disparut s-a prabusit, nu exista supravietuitori: Ce au gasit anchetatorii
Foto: 11live.com

Compania Malaysia Airlines a anuntat, luni, ca a primit primele dovezi ale prabusirii avionului Boeing MH370, disparut in urma cu mai bine de doua saptamani.

Potrivit anuntului oficial, avionul s-a prabusit in sudul Oceanului Indian si nu exista supravietuitori, arata South China Morning Post.

"Regretam ca trebuie sa spunem, fara niciun fel de indoiala, ca zborul MH370 s-a prabusit si nimeni de la bord nu a supravietuit. Trebuie sa acceptam faptul ca toate dovezile arata ca avionul s-a prabusit in sudul Oceanului Indian", se arata intr-o declaratie a companiei.

Anuntul vine dupa ce in ultima saptamana cautarile s-au concentrat pe o zona din Oceanul Indian aflata langa coastele Australiei, intr-o zona putin circulata.

Premierul malaezian Najib Razak a anuntat si el luni, intr-o scurta conferinta de presa, ca avionul Malaysian Airlines s-a prabusit, pe baza informatiilor furnizate de companie si de comisia de ancheta.

In timp ce premierul malaezian facea anuntul, la Beijing, rudele pasagerilor chinezi au fost chemate la un briefing pentru a fi informate. Reporterii au putut auzi cum izbucnesc plansete si strigate din sala respectiva, in momentul in care li s-a spus ce s-a intamplat cu avionul si rudele lor. La Kuala Lumpur, o femeie a iesit imediat plangand dintr-o intalnire asemanatoare tinuta pentru rude, arata CNN.

Mai multe obiecte fusesera observate de sateliti la sfarsitul saptamanii trecute in zona din sudul Oceanului Indian, dar navele trimise in cautarea lor au avut dificultati in a le gasi. Luni, autoritatile australiene au aratat ca e vorba de un "obiect de forma circulara, gri sau verde", si de inca un obiect "portocaliu de forma rectangulara".

In cautarea avionului disparut de pe radare pe 8 martie au fost desfasurate forte impresionante, zeci de tari participand la operatiuni. Suprafata pe care s-au efectuat cautarile este una uriasa, de aproape 7,7 milioane de kilometri patrati.

Disparitia avionului a fost inca de la inceput invaluita in mister, dupa ce s-a descoprit ca avionul si-a modificat de cateva ori traseul, ca pilotul era deprimat si revoltat din cauza situatiei politice din Malaezia, iar la domiciliul sau a fost descoperit un simulator de zbor pe care il construise singur si cu care ar fi putut exersa deturnarea aparatului.

Descoperirile au accentuat misterul si au fortat autoritatile sa extinda progresiv zonele de cautare a avionului disparut, unele dintre ipoteze mergand pana la posibilitatea ca acesta sa fi ajuns in zone controlate de talibani la granita Afganistanului cu Pakistanul.

Avion disparut cu 239 de persoane la bord: Computerul de bord a fost dezactivat manual

O alta informatie alarmanta pentru soarta pasagerilor si a avionului a aparut atunci cand verificarea identitatii celor de la bord a dus la concluzia ca mai multi calatori aveau pasapoarte false.

Avionul malaezian, avand 239 de persoane la bord, a disparut pe data de 8 martie 2014, dupa ce decolase din Kuala Lumpur, capitala Malaeziei. Cursa trebuia sa aterizeze la Beijing, in China.

Quarterly Report - Editia 4

Ciolacu: "Nu putem confunda coaliţia cu Guvernul României". Ce a stârnit nemulțumirea primului ministru
Ciolacu: "Nu putem confunda coaliţia cu Guvernul României". Ce a stârnit nemulțumirea primului ministru
Deciziile luate în coaliția PSD-PNL sunt una, iar cele luate în Guvern sunt cu totul alta, a declarat, luni, 27 mai, premierul Marcel Ciolacu, care a susținut că acestea nu trebuie confundate...
Costurile de repatriere pentru românii morți în străinătate vor fi suportate de Guvern. Senatul a adoptat proiectul. Urmează Camera Deputaților
Costurile de repatriere pentru românii morți în străinătate vor fi suportate de Guvern. Senatul a adoptat proiectul. Urmează Camera Deputaților
Proiectul legislativ privind suportarea de către statul român a cheltuielilor ocazionate de repatrierea cetăţenilor români decedaţi în străinătate, precum şi modificarea Legii 198/2008...
#avion malaezian gasit, #avion Malaysian Airlines descoperit prabusire, #Avion malaezian disparut fara supravietuitori , #avion