Avionul rusesc cazut in Indonezia s-a prabusit langa un vulcan

Autor: Ana Ilie
Joi, 10 Mai 2012, ora 15:44
2820 citiri
Avionul rusesc cazut in Indonezia s-a prabusit langa un vulcan

Avionul rusesc prabusit, miercuri, in Indonezia, a fost depistat, cu ajutorul unui elicopter, zdrobit pe o stanca abrupta, in apropierea unui vulcan.

Avionul efectua, atunci cand a disparut de pe radar, un zbor demonstrativ pentru potentiali cumparatori, avand la bord 47 de persoane, scrie iol.co.za. Niciunul dintre pasageri nu a supravietuit.

"Din imaginile pe care le vedem, se pare ca este o pierdere totala", a spus Daryatmo, seful agentiei nationale de cautare si salvare. Peste 1.000 de persoane au luat parte la operatiunile de cautare, joi, insa ramasitele avionului au fost depistate abia dupa ridicarea unui elicopter.

Resturile sunt imprastiate pe o latura abrupta a muntelui Salak, aflat la 50 de kilometri de Jakarta. Pozitionarea face dificila evacuarea victimelor, au precizat oficiali din serviciile de interventie.

Aparatul rusesc Suhoi Superjet-100, aflat intr-un zbor demonstrativ in apropiere de Jakarta, Indonezia, a disparut, miercuri, de pe radar. Autoritatile indoneziene au sugerat ca avionul s-ar fi putut prabusi intr-o zona montana, din cauza vizibilitatii slabe, sau a fost deturnat, varianta ulterior infirmata.

Avionul nu s-a mai intors pe aeroport dupa zborul demonstrativ si ultima informatie despre aparat este ca pilotii au cerut permisiune de a cobori de la 3.000 de metri la 1.800 de metri. Dupa ce i s-a acordat permisiunea, avionul a inceput sa vireze dreapta si sa coboare, insa a disparut de pe radare intr-o zona muntoasa, la 100-120 de kilometri de aeroportul din Jakarta.

Anterior acestui incident, tot miercuri, oficialii companiei Suhoi au anuntat ca Pakistanul este interesat sa achizitioneze opt aparate Suhoi Superjet-100, dintre care trei chiar in 2013.

In 2012, Suhoi va livra 10 aparate de acest tip in Mexic, Indonezia si Laos. Pana acum, singurul avion livrat in extern a fost achizitionat de Armenia. Alte zece Suhoi Superjet-100 vor fi livrate companiilor ruse Aeroflot si Armavia.

Suhoi Superjet-100 este un avion de pasageri de dimensiuni medii, dezvoltat de Suhoi in cooperare cu corporatii aviatice americane si europene, printre care Boeing, Snecma, Thales, Messier Dowty, Liebherr Aerospace si Honeywell.

Avionul poate transporta pana la 100 de pasageri, pe o distanta de pana la 4.500 de kilometri.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#avion rusesc prabusit Indonezia, #avion rusesc gasit Indonezia , #avion