Blue Air le permite clientilor care au cumparat bilete catre sau dinspre Italia sa schimbe data calatoriei gratuit

Joi, 27 Februarie 2020, ora 21:29
3159 citiri
Blue Air le permite clientilor care au cumparat bilete catre sau dinspre Italia sa schimbe data calatoriei gratuit
Foto: Arhiva Ziare.com

Blue Air a implementat o serie de masuri suplimentare de preventie, in contextul alertei referitoare la raspandirea coronavirusului si al instalarii situatiei de carantina in mai multe localitati din Italia, si ofera gratuit serviciul de modificare a datei de calatorie pentru toate zborurile programate in perioada 27 februarie - 15 martie 2020 (inclusiv) catre sau dinspre Bologna, Florenta, Milano sau Torino.

Potrivit unui comunicat al companiei, deoarece unii pasageri pot decide sa nu mai calatoreasca in aceasta perioada din cauza raspandirii COVID-19 in nordul Italiei, Blue Air ofera in mod gratuit serviciul de modificare a datei de calatorie.

Astfel, toti pasagerii care au achizitionat un zbor international Blue Air, cu date de calatorie intre 27 februarie si 15 martie 2020 (inclusiv), catre sau dinspre Bologna, Florenta, Milano sau Torino, si al caror bilet a fost emis pana la 27 februarie 2020 inclusiv, vor putea sa isi modifice datele de calatorie in mod gratuit, o singura data, fara plata taxei de rebooking. Pasagerii vor achita numai diferenta de tarif, acolo unde este cazul.

Prevederi speciale se aplica pasagerilor care calatoresc in scop educational si pasagerilor care fac obiectul unor restrictii de calatorie emise de autoritatile italiene, se mentioneaza in comunicat.

"Toti pasagerii care doresc sa beneficieze de aceasta gratuitate sunt rugati sa contacteze call center-ul Blue Air pentru schimbarea datelor de calatorie. Aceasta modificare poate fi solicitata cu pana la patru ore inaintea orei de zbor initiale si nu se va aplica in cazul neprezentarii la imbarcare. Biletele nu sunt rambursabile. Confirmam pe aceasta cale faptul Blue Air nu a anulat niciun zbor", precizeaza compania.

In ceea ce priveste masurile luate de Blue Air pentru asigurarea protectiei pasagerilor in contextul generat de COVID-19, acestea constau in:

- verificari permanente ale functionarii corecte a filtrelor de aer din avioane - filtrele HEPA din aeronavele Blue Air au performante similare cu ale celor folosite pentru mentinerea aerului curat in salile de operatii ale spitalelor, fiind capabile sa capteze peste 99,97% din microbii aerieni din aerul filtrat;

- dezinfectarea, prin nebulizare, a tuturor aeronavelor companiei - nebulizatorul este un aparat complet automatizat care nu permite nicio eroare umana si care foloseste substante testate impotriva bacteriilor, sporilor si virusurilor, ce patrund in absolut toate spatiile aeronavei (dupa 6 minute de distributie a substantei active, avionul devine complet steril);

- suplimentarea numarului de masti si a cantitatii de gel dezinfectant;

- furnizarea de servetele cu alcool, necesare pentru dezinfectarea mainilor;

- informarea permanenta a echipajelor si a pasagerilor cu privire la modalitatile de preventie.

In plus, Blue Air a luat legatura cu factorii responsabili din Ministerului Sanatatii, pentru a asigura corelarea actiunilor proprii cu cele intreprinse de autoritati la nivel national.

"Monitorizam constant situatia si, in functie de evolutia acesteia, vom implementa toate masurile necesare, pastrand ca prioritate siguranta pasagerilor si a echipajelor noastre", dau asigurari reprezentantii companiei.

Blue Air este cea mai mare companie aeriana romaneasca dupa numarul de pasageri transportati. Cu un model de business bazat pe reducerea complexitatii, respectiv Low Cost - Low Complexity, cu abordare centrata pe nevoile pasagerilor, Blue Air tinteste sa devina lider in randul companiilor aeriene din Europa Centrala si de Est.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Dragoș Pîslaru, co-președinte REPER, despre schimbarea lui Cîrstoiu cu Firea și Burduja: "Mafia patronată de comasaţi şi-a arătat faţa"
Dragoș Pîslaru, co-președinte REPER, despre schimbarea lui Cîrstoiu cu Firea și Burduja: "Mafia patronată de comasaţi şi-a arătat faţa"
Copreşedintele partidului REPER, Dragoş Pîslaru, a declarat că, prin retragerea candidaturii medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei de către coaliţie, „mafia patronată de...
Ciucă: Sebastian Burduja va convinge "un segment de electoral nehotărât" în cursa pentru Primăria Capitalei
Ciucă: Sebastian Burduja va convinge "un segment de electoral nehotărât" în cursa pentru Primăria Capitalei
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a declarat, marţi, 23 aprilie, că Sebastian Burduja, candidatul liberal pentru Primăria Capitalei, este opţiunea care dă speranţe celor care nu s-au...
#blue air curse italia, #blue air coronavirus , #avion