Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Cele mai mari dezastre aeriene din istorie: Catastrofa cea mare, in Tenerife (Video)

Duminica, 26 Ianuarie 2014, ora 09:51
29012 citiri
Cele mai mari dezastre aeriene din istorie: Catastrofa cea mare, in Tenerife (Video)
Foto: fox17online.com

Transportul aerian este considerat cel mai sigur mod de calatorie, inregistrand cel mai mic numar de morti pe kilometru parcurs. Chiar daca se intampla rar, atunci cand un avion se prabuseste efectul este dezastruos, sute de oameni pierzandu-se viata in numai cateva clipe.

Inside Monkey a realizat un clasament care cuprinde cele mai mari catastrofe aviatice din istorie, in functie de numarul de morti.

Cel mai dezastruos accident aviatic din istorie s-a soldat cu 583 de morti si a avut loc in anul 1977, pe Aeroportul Rodeos din Tenerife. Doua avioane Boeing 747, unul al companiei Pan Am, iar altul KLM, au fost redirectionate aici, dupa ce pe aeroportul principal din Tenerife fusese o amenintare cu bomba.

Aeroportul era acoperit de o ceata densa, iar o greseala de comunicare a dus la tragedie: in timp ce una dintre aeronave stationa pe pista, cealalta a vrut sa decoleze si a intrat in plin in avionul care statea pe loc. Nimeni nu a supravietuit.

Avion prabusit in Rusia: 50 de morti, printre care si fiul presedintelui republicii Tatarstan (Video)

Un alt accident aerian de proportii a avut loc in anul 1985, in Japonia, fiind cel mai grav astfel de incident care implica un singur avion.

Este vorba despre o aeronava a companiei Japan Airlines, care si-a pierdut toate cele patru sisteme hidraulice la scurt timp dupa decolare, apoi s-a prabusit in munti, ucigand toate persoanele care se aflau la bord, respectiv 520.

In 1996, un dezastru aviatic de proportii a lovit India. Un avion al companiei Kazakhstan Airlines cobora pentru aterizare pe Aeroportul Delhi, in timp ce o aeronava care apartinea Saudi Arabian Airlines tocmai decola.

Cele doua avioane s-au ciocnit in aer, din cauza unei greseli a turnului de control si a faptului ca sistemul de localizare era foarte vechi si nu a stabilit cu exactitate locul in care se aflau aparate le de zbor. Cei 349 de pasageri si membri ai echipajului si-au pierdut viata.

Avion prabusit in Franta: Sase morti

Si autoritatile din Franta s-au confruntat, in 1974, cu o tragedie aviatica. Un avion al companiei Turkish Airlines tocmai decolase din Paris cu destinatia Londra. In timpul zborului, o explozie s-a produs la bord, iar pilotul a pierdut total controlul.

La niciun minut de la incident, avionul s-a prabusit intr-o padure de langa Paris. Aeronava s-a facut bucati in urma impactului, la fel si cei 346 de pasageri.

De asemnea, un avion militar s-a prabusit, in 2003, in Iran, iar 302 persoane au murit in urma impactului, atat toti pasagerii si membrii echipajului, cat si alti oameni aflati la sol.

Nu se cunosc foasrte multe despre cauza accidentului, doar ca in acea zi au fost semnalate vanturi extrem de puternice si ceata intensa.

Avion prabusit in Germania: Pilotii si pasagerii au murit pe loc

Un numar de 301 oameni au murit in Arabia Saudita, in anul 1980, in urma unui incident, care nu a implicat de aceasta data prabusirea avionului. La numai cateva minute de la decolarea de pe aeroportul capitalei Riad, la bordul aeronavei a pornit un incendiu. Pilotul a aterizat fortat, insa toti pasagerii si membrii echipajului au murit intoxicati cu fum, pentru ca personalul nu a dispus evacuarea imediata.

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#dezastre aviatice, #dezastre aeriene, #accidente avion istorie, #avioane prabusite , #avion