Avion rusesc doborat de Turcia la granita cu Siria (Video) UPDATE

Marti, 24 Noiembrie 2015, ora 10:31
17333 citiri
Avion rusesc doborat de Turcia la granita cu Siria (Video) UPDATE
Foto: Captura video YouTube

Un avion rusesc de vanatoare a fost doborat marti dimineata de catre fortele turce aproape de granita Turciei cu Siria.

Inainte de a fi doborat, pilotul avionului a fost avertizat, arata CNN Turk pe Twitter. The Telegraph, care citeaza oficiali de la Ankara, arata ca au fost emise 10 avertismente in decurs de cinci minute.

Din primele informatii reiese ca doua persoane din avion, cel mai probabil pilotii, au apucat sa se catapulteze. Aceeasi sursa arata ca doua elicoptere care erau in aer au incercat sa-i salveze pe cei doi care s-au catapultat.

Avionul doborat era de productie ruseasca, fiind vorba despre un SU-24, arata CNN Turk. Sursa citata mai spune ca unul dintre piloti ar fi fost capturat de fortele turkmene din Siria.

Aparatul de zbor este un avion de vanatoare care ar fi violat spatiul aerian turc. Conform Russia Today, avionul a fost doborat de aparate F16 turcesti si s-a prabusit in flacari intr-un sat populat. Zona este una in care se dau lupte intre armata siriana si Opozitie.

Premierul turc a cerut ministrului de Externe sa se consulte cu NATO si ONU in ceea ce priveste incidentul de marti dimineata.

In imaginile surprinse de postul privat de televiziune Haberturk TV se poate vedea un avion de lupta care coboara in flacari intr-o zona impadurita din nordul Siriei, langa granita cu Turcia, lasand in urma o dara de fum gros, informeaza Reuters.

Ministrul rus al Apararii sustine ca aparatul de zbor nu a violat spatiul aerian turcesc, aflandu-se "exclusiv in spatiul aerian al Siriei", la o altitudine de 6.000 de metri. Acesta mai afirma ca soarta celor doi piloti catapultati nu este cunoscuta pentru moment.

UPDATE: Oficialii turci, citati de CNN Turk, afirma ca doua avioane de lupta s-au apropiat de granita turceasca, ambele fiind avertizate. Abia dupa aceea unul dintre aparate a fost doborat.

Kremlinul a transmis ca doborarea avionului in Siria este "un incident foarte serios", dar ca e devreme sa fie trase concluzii.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Iohannis merge la Bruxelles. Subiectele fierbinți aflate pe agenda reuniunii liderilor europeni
Iohannis merge la Bruxelles. Subiectele fierbinți aflate pe agenda reuniunii liderilor europeni
Preşedintele Klaus Iohannis va participa miercuri şi joi, 17-18 aprilie, la reuniunea extraordinară a Consiliului European care va avea loc la Bruxelles. Şeful statului va participa, de...
Surpriza celui mai recent sondaj de opinie: Nicușor Dan pierde prima poziție în lupta pentru Primăria Capitalei
Surpriza celui mai recent sondaj de opinie: Nicușor Dan pierde prima poziție în lupta pentru Primăria Capitalei
Candidatul PPUSL la Primăria Capitalei Cristian Popescu - Piedone este cotat cu 38% din voturi, Nicuşor Dan -cu 27%, iar candidatul PSD-PNL Cătălin Cîrstoiu, cu 23%, relevă datele unui Sondaj...
#avion doborat Turcia granita Siria, #avion doborat de Turcia , #avion