Sute de britanici au ramas blocati in Romania dupa anularea unui zbor Wizz Air. Urmatorul zbor e luni - UPDATE

Joi, 31 August 2017, ora 19:42
8879 citiri
Sute de britanici au ramas blocati in Romania dupa anularea unui zbor Wizz Air. Urmatorul zbor e luni - UPDATE
Foto: Twitter/Wizz Air

Sute de turisti britanici au ramas blocati in Romania, dupa ce compania low-cost Wizz Air a anulat un zbor ce urma sa decoleze de pe aeroportul Otopeni si nu le-a oferit pasagerilor niciun zbor alternativ pana saptamana viitoare.

Avionul Wizz Air trebuia sa decoleze pe 28 august de pe aeroportul Otopeni, arata Daily Mail.

Inainte de decolare, pasagerii britanici au fost informati ca aeronava nu poate sa plece din cauza unei defectiuni tehnice. O parte dintre pasageri au reusit sa plece spre Glasgow, dupa ce au achizitionat bilete de la companii rivale.

De asemenea, un al doilea zbor care urma sa decoleze joi seara de pe aeroportul Otopeni a fost anulat de Wizz Air.

Printre pasagerii afectati se numara si Bob Jamieson (70 de ani), care si-a petrecut saptamana intr-un hotel din apropierea aeroportului Otopeni.

Acesta sustine ca s-a vazut nevoit sa obtina o reteta de urgenta, dupa ce a ramas fara insulina vitala. Jamieson a participat la o nunta in Romania, dar sustine ca intreaga situatie este nebuneasca, dupa anularea zborului Wizz Air.

"Intreaga situatie este nebuneasca. Il asteptam la ora 22.00, dar niciun avion nu a venit. Pe la ora 23.00, oamenii deveneau deja nervosi. Erau vreo 200 de persoane si era un pandemoniu. Ni s-a cerut sa iesim din aeroport si apoi sa trecem din nou prin check in, inclusiv prin portile de securitate. Asta a insemnat ca a trebuit sa mergem cu bagajele noastre pana in celalalt capat al aeroportului, prin zona de sosiri, prin verificarea bagajelor, toate astea, de parca ne inregistram pentru un nou zbor".

De asemenea, scotianul a povestit ca printre pasageri se numarau inclusiv copii, care au inceput sa planga din cauza oboselii, dupa miezul noptii, la mai bine de cinci ore si jumatate dupa ce zborul trebuia sa decoleze de pe Otopeni.

"Apoi a aparut o informare pe ecran, care ne spunea despre anulare. Ne intrebam ce naiba se intampla.

Apoi am fost directionati spre biroul Wizz Air. 200 de oameni la coada si ni s-a dat un bilet de imbarcare pentru urmatorul zbor spre Glasgow. Care este luni - adica la o saptamana distanta (de la ultimul zbor - n.red.) ", a precizat Jamieson.

Pasagerilor li s-a transmis ca pot sta pe durata saptamanii la un hotel, dar Jamieson sustine ca a existat o disputa cu privire la cine ar urma sa plateasca pentru cazare, inainte ca Wizz Air sa accepte acoperirea costurilor pentru pasagerii blocati in Bucuresti.

"Cred ca au sunt 30 sau 40 de oameni de oameni la hotel. Altii si-au luat un zbor spre Londra si vor scoate bani din buzunar pentru un zbor de legatura (spre Glasgow - n.red.).

Problema e ca, atunci cand am venit pentru nunta de saptamana trecuta, am luat medicamente care sa imi ajunga pana azi (joi - n.red.). Sunt diabetic si am nevoie de injectii cu insulina. Mi s-a terminat insulina noaptea trecuta. Mi-am sunat medicul si hotelul a rezolvat ca o farmacie sa-mi livreze medicamentele. Era o urgenta. Imi era frig si tremuram. Mi s-a spus ca daca nu primeam medicamentele in urmatoarele doua ore, atunci as fi intrat in coma si as fi ajuns la spital", a povestit Jamieson.

Un purtator de cuvant al companiei aeriene a cerut scuze pentru incident si a oferit rezervari gratuite sau rambursari integrale pentru toti pasagerii afectati de anularea zborului de luni spre Glasgow.

UPDATE 19:40 - Intr-o declaratie remisa Ziare.com, Wizz Air arata ca aeronava a fost supusa unei inspectii tehnice neprogramate si de aici incurcatura.

"Aeronava care trebuia sa opereze zborurile Wizz Air W6 3017 Otopeni - Glasgow si W6 3018 Glasgow - Otopeni din data de 28 august a fost supusa unei inspectii tehnice neprogramate. Initial, inginerii au prevazut doar o intarziere, insa inspectia a durat mai mult decat se astepta, iar compania aeriana a fost nevoita sa anuleze zborurile. In conformitate cu politica WIZZ si cu practicile companiilor aeriene, pasagerilor li s-a oferit fie posibilitatea reprogramarii rezervarii, gratuit, pe urmatoarele zboruri Wizz Air sau o rambursare completa.

De asemenea, compania a oferit cazare si vouchere de alimente pentru acei calatori care au ales sa astepte umatorul zbor. Mai mult decat atat, compania a informat pasagerii cu privire la drepturile lor, in conformitate cu legislatia UE privind compensatia, precum si cu felul in care se pot inscrie pentru compensare. Wizz Air mentine in permanenta dialogul cu pasagerii afectati de situatie si continua sa se asigure ca nevoile lor sunt satisfacute. Wizz Air isi cere sincer scuze tuturor pasagerilor ale caror planuri de calatorie au fost afectate de aceasta situatie, insa siguranta - a pasagerilor, a echipajului si a aeronavelor - este prioritatea numarul unu a companiei", se arata in declaratia Wizz Air.

Turisti romani blocati la Lisabona: Tudose va rechema consulul, desi ANAT i-a multumit pentru implicare

Romanii blocati in Portugalia ajung in seara asta acasa

Romani blocati in Portugalia: Tudose anunta ca are un avion pregatit sa-i aduca acasa, daca nu se rezolva problema

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#britanici blocati Romania cursa anulata Wizz, #zbor Wizz Air anulat britanici Romania, #britanici blocati Romania Wizz Air , #avion
Comentarii