Valentin Gvinda a renuntat la conducerea TAROM. Iata cine a devenit director executiv

Luni, 21 Octombrie 2019, ora 16:58
7438 citiri
Valentin Gvinda a renuntat la conducerea TAROM. Iata cine a devenit director executiv
Foto: Arhiva Facebook/TAROM

Consiliul de Administratie al TAROM a transmis ca Valentin Givnda a renuntat la postul de director al TAROM, care-i fusese oferit de Razvan Cuc. In consecinta, la conducerea companiei a fost numit, provizoriu, George Costin Barbu.

Noul sef TAROM lucrat la Aeroclubul Romaniei timp de aproape 9 luni. Ulterior, incepand cu anul 2015, a ocupat functia de director general al Scolii Superioare de Aviatie Civila

Barbu este absolvent al Facultatii de Inginerie Aerospatiala, specializarea Inginerie si Management Aeronautic (din cadrul Politehnicii Bucuresti - n.red.), se arata intr-un comunicat oficial al companiei.

Potrivit CV-ului incarcatpe retele de socializare, George Barbu are si o diploma de master in Inginerie si Management Aeronautic.

Barbu a primit un mandat de director executiv de 4 luni, dupa ce Valentin Gvinda a renuntat la functia pe care i-o oferise ministrul demis a Transporturilor, Razvan Cuc. La randul sau, Gvinda a ajuns pentru cateva zile in fruntea TAROM dupa ce Consiliul de Administratie al companiei a demis-o, pe 15 octombrie, pe fosta sefa, Madalina Mezei.

Reamintim ca, dupa ce, pe 15 octombrie, a fost demisa, Mezei a sustinut ca, de fapt, plateste pentru ca ar fi refuzat sa tina la sol, la solicitarea ministrului Razvan Cuc, 5 avioane cu care urmau sa calatoreasca spre Bucuresti parlamentari ai Opozitiei, in ziua in care s-a votat motiunea de cenzura care a rasturnat Guvernul Dancila.

Cuc a admis ca i-a cerut liste cu pasageri pentru acea zi Madalinei Mezei, dar a spus ca nu i-a solicitat chiar sa tina avioane la sol si nici nu a demis-o din cauza ca aceasta ar fi refuzat sa impiedice decolarile.

In context, Cuc a dezvaluit ca, in mandatul Madalinei Mezei la conducerea TAROM, membri ai familiei acesteia lucrau in companie. In plus, tot dupa ce Mezei a ajuns la conducerea TAROM, salariul unui membru al familiei acesteia ar fi fost majorat de la putin peste 1.800 de euro la circa 2.400 de euro.

In context, Cuc i-a mai reporsat lui Mezei ca nu s-a ridicat la inaltimea asteptarilor sale, in conditiile in care, printre altele, nu a semnat contractul pentru cumpararea de aeronave ATR noi, cu care TAROM sa le inlocuiasca pe cele din flota existenta si imbatranita.

Viorica Dancila a trimis Corpul de control atat la Ministerul Transporturilor, cat si la TAROM, pentru a stabili ce s-a intamplat acolo. In plus, DNA s-a autosesizat si a inceput o ancheta in acest caz.

Ultimul mesaj al lui Piedone despre posibila retragere din cursa pentru Capitală: ”Îi las pe contracandidaţi să facă campanie când cerurile sunt deschise”
Ultimul mesaj al lui Piedone despre posibila retragere din cursa pentru Capitală: ”Îi las pe contracandidaţi să facă campanie când cerurile sunt deschise”
Cristian Popescu Piedone a anunțat joi, 25 aprilie, că rămâne în cursa pentru Primăria Bucureștiului, în ciuda tuturor zvonurilor. "Haideţi să închidem odată... Retragere, mesaje,...
Orban acuză Biroul Electoral Central că favorizează alianța PSD-PNL: ”Le-a dat voie să desfacă alianţa împotriva firii”
Orban acuză Biroul Electoral Central că favorizează alianța PSD-PNL: ”Le-a dat voie să desfacă alianţa împotriva firii”
Liderul Forţa Dreptei, Ludovic Orban, a acuzat joi, 25 aprilie, Biroul Electoral Central că ar fi modificat „în mod ilegal” o hotărâre de guvern şi că instituţia ar fi...
#Tarom director nou George Barbu, #Gvinda renuntat director Tarom, #Cuc Gvinda director Tarom Mezei , #avion