KLM a iscat o furtuna de critici dupa ce le-a cerut mamelor care alapteaza sa se acopere

Miercuri, 17 Iulie 2019, ora 20:14
3616 citiri
KLM a iscat o furtuna de critici dupa ce le-a cerut mamelor care alapteaza sa se acopere

Compania aeriana olandeza KLM a fost criticata pentru ca a solicitat mamelor care alapteaza sa se acopere pentru a nu ofensa alti pasageri.

Dupa ce o utilizatoare de Twitter, Heather Yemm, a chestionat KLM despre politica sa privind alaptarea, compania a raspuns ca, desi practica este "permisa", mamele ar putea fi rugate sa se acopere "daca alti pasageri ar fi ofensati de acest lucru", informeaza AP.

"In calitatea de companie aeriana internationala, transportam pasageri din medii diferite. Nu toti pasagerii se simt confortabil sa vada femei alaptand in vecinatatea lor si, uneori, acesti pasageri se plang la personalul de zbor".

Pe Twitter, utilizatorii au criticat rapid abordarea companiei aeriene.

"Sunt vegetarian si sustinator al drepturilor animalelor. Cred ca gandul/vederea altor oameni care-si indeasa carnea unui animal mort in gura este incredibil de ofensatoare. Imi confirmati, va rog, ca veti cere pasagerilor sa-si acopere capul si mancarea in timp ce mananca?", a scris unul dintre acestia, in timp ce altii au declarat ca nu vor mai zbura din nou cu KLM sau vor ignora in mod deliberat aceasta politica.

Disputa vine dupa o postare pe Facebook a unei mame care a povestit ca i s-a spus sa se acopere in timp ce alapta pe un zbor KLM de la San Francisco la Amsterdam.

Shelby Angel din Sacramento, California, sustine ca i-a fost spus de catre un membru al personalului de zbor: "Daca doriti sa continuati sa alaptati, va trebui sa va acoperiti".

"I-am spus ca nu, ca fiicei mele nu-i place sa fie acoperita. Asta ar fi suparat-o aproape la fel de mult ca sa nu o alaptez. Apoi m-a avertizat ca, daca se va plange cineva, va fi treaba mea sa ma descurc".

In replica, KLM a precizat ca a inteles dezamagirea pasagerei si ca va transmite mesajul sau colegilor.

In urma disputei si alte companii au simtit nevoia sa ii precizeze politicile cu privire la alaptare.

Daca EasyJet a indicat ca "sustinem mamele care alapteaza si puteti sa va hraniti copilul la bord oricand", British Airways a explicat ca nu are o politica oficiala cu privire la acest subiect.

Citeste si:
Care este în opinia lui Marcel Ciolacu cea mai mare greșeală a guvernării. Atac fin la adresa PNL
Care este în opinia lui Marcel Ciolacu cea mai mare greșeală a guvernării. Atac fin la adresa PNL
Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat joi, 26 mai, că cea mai mare greșeală a guvernului a fost ”liberalizarea haotică la energie”. El a lăudat, în schimb, creșterea economică...
Premierul Nicolae Ciucă, la 6 luni de guvernare: „Pas cu pas, ne apropiem de atingerea tuturor obiectivelor propuse”
Premierul Nicolae Ciucă, la 6 luni de guvernare: „Pas cu pas, ne apropiem de atingerea tuturor obiectivelor propuse”
Premierul Nicolae Ciucă a prezentat, la Liga Aleşilor Locali organizată de PNL joi 26 mai, la Braşov, bilanţul guvernării în prima jumătate a anului. Premierul a precizat că, după şase...