Marea Britanie urmeaza exemplul SUA: A interzis laptopurile, tabletele si telefoanele mari la bordul avioanelor

Marti, 21 Martie 2017, ora 20:41
19250 citiri
Marea Britanie urmeaza exemplul SUA: A interzis laptopurile, tabletele si telefoanele mari la bordul avioanelor
Foto: Arhiva Ziare.com

Guvernul britanic a anuntat oficial ca a interzis toate laptopurile, tabletele si telefoanele mai mari de dimensiunile tipice pentru un smartphone, adica 16 centimetri lungime, 9,3 centimetri latime si 1,5 centimetri grosime, la bord in cazul curselor aeriene dintr-o serie de tari cu populatie majoritar musulmana.

Astfel, dispozitivele electronice vor trebui predate in bagajul de cala, a anuntat un purtator de cuvant al Downing Street.

Interdictia a fost ordonata marti de premierul Theresa May, dupa o serie de intalniri cu reprezentanti ai serviciilor de securitate din aviatie.

Interdictia vizeaza zborurile directe din Turcia, Liban, Iordania, Egipt, Tunisia si Arabia Saudita. Sunt vizate in total 14 companii aeriene: British Airways, EasyJet, Jet2.com, Monarch, Thomas Cook, Thomson, Turkish Airlines, Pegasus Airways, Atlas-Global Airlines, Middle East Airlines, Egyptair, Royal Jordanian, Tunis Air si Saudia, arata si CNN.

Companiile care opereaza zboruri din tarile vizate au fost anuntate, dar implementarea masurii ar putea dura cateva zile.

"Masurile de securitate suplimentare ar putea provoca unele perturbari pentru pasageri si zboruri si intelegem frustrarea pe care o va provoca acest lucru, dar prioritatea noastra va fi, intotdeauna, pastrarea sigurantei cetatenilor britanici", a spus un purtator de cuvant al Guvernului.

Citeste si Decizia lui Trump de a interzice dispozitivele electronice la bordul unor avioane a provocat haos

"Zborurile directe catre Marea Britanie din aceste destinatii pot continua sa opereze in Marea Britanie, cu conditia ca aceste noi masuri sa fie implementate", a adaugat purtatorul de cuvant al Downing Street.

"Deciziile de a face schimbari la regimul nostru de securitate a aviatiei nu sunt luate niciodata cu usurinta (...). Nu vom ezita sa actionam pentru a asigura siguranta populatiei care calatoreste si vom lucra strans cu partenerii nostri internationali pentru a minimaliza orice perturbare pe care ar putea sa o provoace noile masuri", a spus el.

Surse din serviciile de securitate au precizat pentru Sky News ca masura nu este o reactie la o amenintare anume, ci un raspuns la o amenintare generala la adresa aviatiei.

Anterior, Departamentul american pentru Securitate Interna a a decis sa le interzica pasagerilor unor companii aeriene din opt tari predominant musulmane sa aduca in bagajul de mana dispozitive electronice mari, precum laptopuri, tablete sau camere video.

Companiile aeriene vizate de decizia SUA sunt Royal Jordanian, Egypt Air, Turkish Airlines, Saudi Arabian Airlines, Kuwait Airways, Royal Air Maroc, Qatar Airways, Emirates si Etihad Airways.

Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
România intră în spațiul Schengen doar pe cale maritimă și aeriană, la finalul lunii martie 2024. Aderarea va stimula turismul și comerțul și va consolida piața internă. Pe de altă...
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
#Marea Britanie interzice dispozitive electronice bord, #UK interzice laptop avion, #aeroporturi tari laptop interzis avion , #avion
Comentarii