Noi detalii despre avionul disparut cu peste 160 de oameni la bord

Duminica, 28 Decembrie 2014, ora 13:04
13527 citiri
Noi detalii despre avionul disparut cu peste 160 de oameni la bord
Foto: Russia Today

Avionul companiei AirAsia, disparut duminica dimineata de pe radar, este cautat in continuare fara succes. Cand s-a pierdut contactul radio, aeronava mai avea combustibil pentru 4 ore si jumatate, timp care a expirat demult.

Avionul cu 162 de persoane la bord a pierdut contactul cu controlorii de trafic, la 40 de minute dupa decolarea din Indonezia, la jumatatea drumului spre Singapore.

Operatiunile de cautare si salvare sunt in curs de desfasurare. Cele mai proaspete date oferite de oficiali arata ca pilotul avionului disparut a solicitat sa se abata de la traseul de zbor initial din cauza conditiilor meteo.

Joko Muryo Atmodjo, director de transport aerian in Ministerul Transporturilor din Malaezia, a spus intr-o conferinta de presa ca aeronava era intre portul indonezian Tanjung Pandan si orasul Pontianak, cand a disparut de pe radar.

Harta realizata de New York Times

Compania AirAsia Indonezia a confirmat ca avionul sau, un Airbus A320-200, cu numarul de inmatriculare PK-AXC, are doi piloti, patru insotitori de zbor si un inginer de bord.

Capitanul are un total de 6.100 de ore de zbor si primul ofiter 2.275 de ore de zbor, informeaza CNN.

Airbus a precizat ca aeronava disparuta fusese livrata companiei AirAsia in 2008 si are aproximativ 13.600 de zboruri la activ.

Avion cu peste 160 de oameni la bord, disparut. Presa locala sustine ca s-a prabusit

In avion sunt 155 de pasageri, 138 de adulti, 16 copii si un sugar.

Pasagerii si echipajul sunt: 156 indonezieni, trei coreeni (din Sud), un cetatean din Singapore, unul din Malaezia si un francez, potrivit unui comunicat al companiei AirAsia. Insa Ministerul de Externe de la Londra sustine ca la bord se afla un britanic.

Listele de pasageri releva ca 23 de persoane care se inregistrasera pentru acest zbor nu s-au imbarcat din motive deocamdata neclarificate, potrivit publicatiei Strait Times.

Un oficial al Marinei indoneziene a declarat pentru BBC ca nu s-a gasit nicio bucata din epava avionului disparut, respingand astfel informatii in acest sens aparute in presa locala. Oficialul a adaugat ca in zona de cautare conditiile meteo sunt favorabile.

Eric Schultz, un purtator de cuvant de la Casa Alba, a declarat ca presedintele american, Barack Obama, care se afla in vacanta in Hawaii, a fost informat in legatura cu disparitia avionului si monitorizeaza situatia.

Evenimentele de duminica se intampla la aproape 10 luni de la disparitia zborului 370 al Malaysia Airlines. Aeronava Boeing 777 cu 239 de oameni la bord a pierdut contactul cu controlorii de trafic, pe 8 martie, deasupra Asia de Sud-Est, intre Malaezia si Vietnam.

Echipajele de cautare nu au gasit deocamdata niciun fel de ramasita a epavei, in zona din sudul Oceanului Indian unde presupun ca s-ar fi prabusit, dupa o abatere drastica de la ruta de zbor.

Candidații PSD din București strâng din nou semnături. Firea: Este o situație nouă. Avem alte protocoale
Candidații PSD din București strâng din nou semnături. Firea: Este o situație nouă. Avem alte protocoale
Candidatul PSD pentru Primăria Capitalei, Gabriela Firea, a afirmat, joi, 25 aprilie, că protocoalele semnate de PSD cu PNL pentru candidaturi comune la primăriile de sector şi la Primăria...
Lovitură pentru Clotilde Armand. Primărița Sectorului 1, trimisă în judecată în ziua în care și-a depus candidatura pentru un nou mandat
Lovitură pentru Clotilde Armand. Primărița Sectorului 1, trimisă în judecată în ziua în care și-a depus candidatura pentru un nou mandat
Procurorii au anunțat joi, 25 aprilie, trimiterea în judecată a primăriței Sectorului 1, Clotilde Armand, pe care o acuză de ”folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane”. Ea...
#avion disparut Indonezia, #avion disparut radar AirAsia , #avion