Noi teorii in cazul avionului disparut cu 239 de persoane la bord: "Rapit" de SUA sau doborat de o bomba

Joi, 13 Martie 2014, ora 23:17
11326 citiri
Noi teorii in cazul avionului disparut cu 239 de persoane la bord: "Rapit" de SUA sau doborat de o bomba

Misterul din jurul disparitiei avionului Malaysia Airlines devine tot mai mare, pe masura ce trec zilele si nu se stie nimic de aeronava cu 239 de persoane la bord. Noi teorii apar in fiecare zi.

Un important parlamentar iranian a dat vina pe Statele Unite pentru disparitia zborului MH370, afirmand ca Washingtonul vizeaza astfel crearea unui "razboi psihologic" intre Iran si China, scrie International Business Times.

Hossein Naghavi Hosseini mai spune ca Statele Unite au "rapit" avionul disparut si urmaresc astfel "sa saboteze relatia dintre Iran si China si Asia de Sud-Est". Politicianul raspunde astfel stirii potrivit careia doi dintre cei 239 de pasageri aflati in avion erau iranieni cu pasapoarte falsificate, ceea ce a dus la ipoteza unui atac terorist.

Hosseini a descris aceasta ipoteza drept un "complot" impotriva Iranului, initiat de Statele Unite: "Americanii recruteaza unii oameni pentru asemenea operatiuni (de rapire - n.red.), astfel incat sa poata arunca vina pe alte tari, in special pe cele musulmane".

Avion disparut cu 239 de persoane la bord: Ipoteza noua - Aparatul a mai zburat patru ore

De asemenea, publicatia britanica Daily Express scrie ca avionul s-ar fi prabusit in urma unui atentat cu o bomba ascunsa intr-un pantof.

Sursa citata da exemplul teroristului britanic Richard Reid, care a incercat, fara succes insa, sa detoneze o bomba ascunsa in incaltamintea sa, la bordul unui zbor intre Paris si Miami, in luna decembrie 2001.

Complicele sau, Saajid Badat, a depus marturie, miercuri, la un proces de la New York, ca al Qaida a avut un plan asemanator celui din 2001, ca teroristii sa ajunga in avioane folosind explozibili ascunsi.

Tinta lor urma sa fie chiar una a Malaysian Airlines, precum avionul disparut sambata. Aeronava efectua zborul MH370, intre Kuala Lumpur si Beijing, cand s-a pierdut orice contact cu el.

Potrivit lui Badat, in timpul unei calatorii de antrenament al teroristilor in Pakistan, in anul 2001, impreuna cu Reid, le-a dat teroristilor malaezieni un pantof cu explozibili. El i-a descris pe malaezieni drept "propriul grup de patru sau cinci indivizi, inclusiv un pilot". Bomba urma sa fie folosita pentru a deschide usa de la carlinga avionului, insa complotul nu a fost dus la indeplinire la acea vreme.

O alta teorie vehiculata a fost chiar cea potrivit careia pilotul ar fi vrut sa se sinucida astfel, prin prabusirea deliberata a avionului.

Ipoteze in cazul avionului disparut cu 239 de persoane la bord: De ce n-a mai emis transponderul?

Autoritatile nu au descoperit inca nicio urma a avionului disparut sambata sau a eventualei sale prabusiri, si nici nu se stie vreun motiv al disparitiei sale de pe radar.

Citeste si:
Ciprian Ciucu, revoltat de greva de la STB. „Este ilegală, imorală şi penală. Cer PSD să se delimiteze de liderul sindical Petrariu, să îl excludă din partid”
Ciprian Ciucu, revoltat de greva de la STB. „Este ilegală, imorală şi penală. Cer PSD să se delimiteze de liderul sindical Petrariu, să îl excludă din partid”
Preşedintele PNL Bucureşti, primarul Sectorului 6 Ciprian Ciucu, a spun sâmbătă, 22 ianuarie,despre greva de la STB că este „ilegală, imorală şi penală”. Esilul susține că acest...
Caznele meritocrației! Noul secretar de stat din Ministerul Digitalizării e specialist în cazane de abur
Caznele meritocrației! Noul secretar de stat din Ministerul Digitalizării e specialist în cazane de abur
Tudor Prisecaru a fost numit vineri în funcția de secretar de stat în ministerul Cercetării și Digitalizării, printr-o decizie a premierului Nicolae Ciucă. Potrivit CV-ului, Prisecaru este...