O jurnalista de la Euronews si baiatul ei bolnav de epilepsie au fost dati jos din avion

Vineri, 27 Iulie 2018, ora 12:38
12328 citiri
O jurnalista de la Euronews si baiatul ei bolnav de epilepsie au fost dati jos din avion
Foto: Facebook/ Isabelle Kumar

Compania aeriana Emirates Airline a refuzat sa aprobe decolarea unui avion la bordul caruia se afla un baiat care suferea de epilepsie, desi acesta avea aviz medical care sa ateste boala.

Membrii echipajului unei aeronave operate de Emirates l-au obligat pe tanar si pe membrii familiei sale sa se dea jos din avion, din cauza ca baiatul suferea de epilepsie, noteaza The Guardian.

Eli, in varsta de 17 ani, este fiul jurnalistei de la Euronews Isabelle Kumar. Ea si familia ei trebuiau sa plece, miercuri, din Dubai spre Franta, insa insotitorii de zbor i-au obligat sa coboare din avion.

Inainte de zbor, Kumar a sunat la compania aeriana pentru a se asigura ca langa locul din avion al fiului ei este disponibil un alt loc liber, in cazul in care baiatul are o criza de epilepsie. Cand echipajul a aflat acest lucru, a cerut sa vada imediat un aviz medical care sa ateste boala tanarului.

"Initial, nu am reusit sa gasesc documentul, asa ca l-am sunat pe medicul nostru si i-am spus sa trimita un e-mail companiei cu avizul necesar. L-a trimis imediat", a povestit femeia. "Doctorul lui Eli a vrut sa vorbeasca cu insotitorii de zbor, insa acestia au refuzat sa vorbeasca cu el, au refuzat sa verifice avizul si au refuzat sa ne asculte", a adaugat jurnalista.

Insotitorii de zbor au spus ca documentul trebuia aratat angajatilor companiei de la sol, si nu celor din avion. In plus, acestia au inceput sa o ameninte pe Kumar si pe familia sa - aceasta mai are doi gemeni - ca daca nu se dau jos din avion cat mai repede cheama politia.

"Copiii plangeau, Eli era epuizat, isi musca mana. Asa face el fata stresului. Isi tinea capul in maini... Am reusit sa ne debarcam ok, iar la sol ne astepta o echipa medicala. Nici ei nu au putut intelege de ce am fost dati jos din aeronava. Au fost de acord imediat ca Eli era apt de zbor, insa nu ni s-a permis sa ne urcam inapoi in avion. Lipsa de umanitate a celor de la Emirates a fost socanta", a povestit Isabelle Kumar.

Un purtator de cuvant al Emirates a declarat ca firmei "ii pare rau pentru neplacerile cauzate doamnei Kumar si familiei sale".

"Astfel de situatii sunt, de obicei, dificil de evaluat de catre personalul de la bord, care a optat sa actioneze in interesul sigurantei pasagerilor nostri, precum si in baza consultantei echipei medicale", a mai transmis purtatorul de cuvant.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#jurnalista Euronews baiat epilepsie avion , #avion