O noua greva la Lufthansa, programata pentru marti

Luni, 03 Septembrie 2012, ora 16:25
2147 citiri
O noua greva la Lufthansa, programata pentru marti
Foto: makebiofuel.co.uk

Sindicatul UFO din cadrul companiei aeriene Lufthansa a anuntat declansarea unei greve martea aceasta, din cauza esecurilor in negocierile salariale, actiunile firmei inregistrand o scadere de 2,5% pe bursa din Frankfurt.

Greva apare pe fondul problemelor cauzate de competitie, al preturilor in continua crestere la kerosen, precum si al scaderii actiunilor Lufthansa, ultima valoare cotata la bursa fiind de 9,67 euro/actiune, potrivit AFP.

In februarie, personalul tehnic de control al benzilor rulante de la aeroportul din Frankfurt si-a dat demisia, din cauza ca revendicarile salariale nu le-au fost satisfacute angajatilor. Aeroportul este principalul nod de retea al companiei Lufthansa.

Cu toate acestea, conducerea firmei isi asuma riscuri disperate.

La inceputul anului, Lufthansa a intreprins taieri masive de costuri, in scopul maririi profitului cu 1,5 miliarde de euro pana in 2014.

In acest timp, sindicatul vizeaza o marire a salariilor cu 5% pentru personalul de zbor timp de 15 luni, incepand cu ianuarie 2012, dupa ce vreme de trei ani nu a avut loc nicio astfel de crestere.

Directorul departamentului de pasageri Lufthansa, Peter Gerber, a anuntat ca ultima oferta de crestere salariala a fost de 3,5%.

Desi sindicatul UFO anuntase ca negocierile s-au ameliorat in privinta unor puncte-cheie, ele au esuat dupa ce conducerea a refuzat deblocarea unor posturi.

Personalul de zbor este ingrijorat de decizia Lufthansa de a folosi membri temporari pentru curse inspre si dinspre Berlin. Ei se tem ca, astfel, se face un pas in sensul crearii unei filiale regionale, asemanatoare cu variantele low-cost ale Ryanair si EasyJet.

Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
#Lufthansa greva, #Lufthansa negocieri salariale, #Lufthansa demisii , #avion