Romania, in alerta din cauza avioanelor militare ale Rusiei: S-au apropiat prea mult de tara noastra

Luni, 25 Aprilie 2016, ora 17:56
14267 citiri
Romania, in alerta din cauza avioanelor militare ale Rusiei: S-au apropiat prea mult de tara noastra
Foto: Facebook/Fortele Aeriene Romane

Armata romana s-a aflat in alerta de patru ori din cauza avioanelor militare rusesti, de la inceputul anului si pana in prezent. De fiecare data, armata noastra a ridicat de la sol aeronave militare, pentru ca pilotii rusi s-au apropiat prea mult de spatiul aerian al Romaniei.

Declaratia a fost facuta de seful Fortelor Aeriene Romane, Laurian Anastasof, la baza Mihail Kogalniceanu, unde luni au aterizat doua avioane americane F-22 Raptor, invizibile pe radar, transmite Digi 24.

"Au existat, mai ales de cand suntem vecini aici, cu Crimeea, situatii in care in apropierea spatiului aerian national au fost zboruri ale Federatiei Ruse care au determinat, din cauza procedurilor aplicabile pentru politia aeriana sub comanda NATO, situatii in care de la aceasta baza sau de la Campia Turzii s-au produs.

(...) Distanta de la noi pana in Crimeea este de 380 de km, iar daca un avion rusesc decoleza din Crimeea si depaseste 100 de km fata de tarmul Crimeei, el deja devine un zbor ce poate determina ingrijorare la adresa Aliantei", a aratat Anastasof, adaugand ca anul trecut s-au inregistrat circa 100 de situatii similare.

La baza militara Mihail Kogalniceanu a avut loc o premiera pentru fortele aeriene din tara noastra, care a primit in vizita, luni, avioane de vanatoare F-22 Raptor.

Premiera in Romania: Avioane F-22 Raptor, la baza militara de la Mihail Kogalniceanu

"Aceasta vizita are ca scop informarea publicului despre operatiile aeriene din Europa, precum si capacitatea Romaniei de a sprijini misiunile de desfasurare prin rotatie a aeronavelor Fortelor Aeriene americane pe teritoriul sau", se arata pe pagina de Facebook Fortele Aeriene Romane.

Potrivit Agerpres, este vorba despre doua avioane care au aterizat luni pe aeroportul din Constanta, iar actiunea face parte din exercitiul Atlantic Resolve. Aeronavele, care vor pleca tot luni, sunt pentru prima oara in Romania.

Citește și:
Moțiune simplă împotriva ministrului Bode: ”Pentru acest eșec trebuie să existe și responsabili”
Moțiune simplă împotriva ministrului Bode: ”Pentru acest eșec trebuie să existe și responsabili”
USR şi Forţa Dreptei vor depune moţiune simplă împotriva ministrului Afacerilor Interne Lucian Bode, „pentru eşecul înregistrat în procesul de aderare la Schengen”, a anunţat Ludovic...
Bode invocă detașat intrarea în Schengen în martie: ”Nu s-a pus problema decuplării de Bulgaria”
Bode invocă detașat intrarea în Schengen în martie: ”Nu s-a pus problema decuplării de Bulgaria”
Ministrul de Interne Lucian Bode a declarat că o decizie privind aderarea României la spaţiul Schengen poate fi luată la Consiliul JAI care este programat să aibă loc în luna martie. El...