Separatistii pro-rusi au doborat un MiG-29 ucrainean, la Lugansk. Pilotul s-a catapultat

Duminica, 17 August 2014, ora 11:29
7037 citiri
Separatistii pro-rusi au doborat un MiG-29 ucrainean, la Lugansk. Pilotul s-a catapultat

Separatistii prorusi au doborat duminica un avion de vanatoare ucrainean in regiunea Lugansk, in partea de est a tarii.

"In cursul unei misiuni de a elimina un grup mare de teroristi, un avion MiG-29 a fost doborat dimineata aceasta in regiunea Lugansk", a spus purtatorul de cuvant militar Leonid Matyukhin, potrivit NDTV.

Acesta a adaugat ca pilotul s-a catapultat si a fost salvat de fortele aeriene din Ucraina.

In luna aprilie, Ministerul Apararii din Ucraina a declarat ca mai multe avioane de vanatoare MiG-29 Fulcrum au fost preluate de serviciul de lupta ucrainean. La putin timp dupa aceasta, Kievul a initiat o operatiune militara in regiunile din sud-estul Ucrainei care refuzau sa recunoasca legitimitatea noului guvern dupa lovitura de stat din februarie.

De la inceputul operatiunii, un numar de 1.367 de persoane au murit si alte 4.087 au fost ranite, iar printre acestia s-au aflat si 2.589 de civili si 29 de copii, potrivit unui raport al Biroului ONU pentru Coordonarea Afacerilor Umanitare, anunta Ria Novosti.

Ministrul de Externe ucrainean Pavlo Klimkin a cerut NATO si Uniunii Europene sprijin militar pentru trupele ucrainene ce lupta contra separatistilor prorusi. Oficialul ucrainean considera, intr-un interviu care va fi difuzat duminica, ca alianta militara occidentala ar trebui sa vina cu o noua strategie fata de Kiev.

Conflictul de patru luni din estul Ucrainei nu pare sa ia sfarsit curand. Sambata, un lider separatist a anuntat ca rebelii din Ucraina au primit noi echipamente militare si trupe instruite in Rusia, si ca vor lansa o mare contraofensiva impotriva fortelor guvernamentale.

Ucraina cere NATO si UE sprijin militar

Convoi rusesc, blocat la granita cu Ucraina. Un lider separatist anunta ca "armata rusa este pe drum"

Ultimele tensiuni au aparut si pe fondul unui convoi umanitar rusesc, care a fost blicat la granita cu Ucraina. Ulterior, Rusia si Ucraina s-au pus de acord ca acesta nu prezinta un pericol, iar toate cele 1.800 de tone de marfa vor intra in tara pe la Donetk.

Convoiul rusesc, reconoscut de Ucraina ca ajutor umanitar. Va intra in tara pe la Donetk

Quarterly Report - Editia 4

Rusia amenință direct un stat NATO vecin cu Ucraina: Țara voastră ”va primi cenușa radioactivă”
Rusia amenință direct un stat NATO vecin cu Ucraina: Țara voastră ”va primi cenușa radioactivă”
Războiul lui Putin din Ucraina a trecut de 820 de zile, dar Kremlinul nu dă niciun semn că ar vrea să termine conflictul sângeros. Însă, Rusia prin vocea fostului președinte Dmitri Medvedev...
Lovitura Ucrainei din Rusia care declanșează alarma în Occident: ”Nu este o decizie înțeleaptă”
Lovitura Ucrainei din Rusia care declanșează alarma în Occident: ”Nu este o decizie înțeleaptă”
Războiul lui Putin este plin de neprevăzut, fiind într-o continuă dinamică, atât pe front, cât și în plan diplomatic. Însă acum o lovitură a Ucrainei de pe teritoriul Rusiei,...
#avion doborat Ucraina, #avion vanatoare doborat, #razboi Ucraina , #avion
Comentarii
Poza Musafir
Musafir
rank 5
''Separatistii pro-rusi au doborat un MiG-29 ucrainean''