Separatistii pro-rusi au doborat un MiG-29 ucrainean, la Lugansk. Pilotul s-a catapultat

Duminica, 17 August 2014, ora 11:29
6877 citiri
Separatistii pro-rusi au doborat un MiG-29 ucrainean, la Lugansk. Pilotul s-a catapultat

Separatistii prorusi au doborat duminica un avion de vanatoare ucrainean in regiunea Lugansk, in partea de est a tarii.

"In cursul unei misiuni de a elimina un grup mare de teroristi, un avion MiG-29 a fost doborat dimineata aceasta in regiunea Lugansk", a spus purtatorul de cuvant militar Leonid Matyukhin, potrivit NDTV.

Acesta a adaugat ca pilotul s-a catapultat si a fost salvat de fortele aeriene din Ucraina.

In luna aprilie, Ministerul Apararii din Ucraina a declarat ca mai multe avioane de vanatoare MiG-29 Fulcrum au fost preluate de serviciul de lupta ucrainean. La putin timp dupa aceasta, Kievul a initiat o operatiune militara in regiunile din sud-estul Ucrainei care refuzau sa recunoasca legitimitatea noului guvern dupa lovitura de stat din februarie.

De la inceputul operatiunii, un numar de 1.367 de persoane au murit si alte 4.087 au fost ranite, iar printre acestia s-au aflat si 2.589 de civili si 29 de copii, potrivit unui raport al Biroului ONU pentru Coordonarea Afacerilor Umanitare, anunta Ria Novosti.

Ministrul de Externe ucrainean Pavlo Klimkin a cerut NATO si Uniunii Europene sprijin militar pentru trupele ucrainene ce lupta contra separatistilor prorusi. Oficialul ucrainean considera, intr-un interviu care va fi difuzat duminica, ca alianta militara occidentala ar trebui sa vina cu o noua strategie fata de Kiev.

Conflictul de patru luni din estul Ucrainei nu pare sa ia sfarsit curand. Sambata, un lider separatist a anuntat ca rebelii din Ucraina au primit noi echipamente militare si trupe instruite in Rusia, si ca vor lansa o mare contraofensiva impotriva fortelor guvernamentale.

Ucraina cere NATO si UE sprijin militar

Convoi rusesc, blocat la granita cu Ucraina. Un lider separatist anunta ca "armata rusa este pe drum"

Ultimele tensiuni au aparut si pe fondul unui convoi umanitar rusesc, care a fost blicat la granita cu Ucraina. Ulterior, Rusia si Ucraina s-au pus de acord ca acesta nu prezinta un pericol, iar toate cele 1.800 de tone de marfa vor intra in tara pe la Donetk.

Convoiul rusesc, reconoscut de Ucraina ca ajutor umanitar. Va intra in tara pe la Donetk

Citește și:
Văduvele soldaților ruși primesc haine de blană furate din Ucraina. „Ce rușine, aceste fotografii sunt pur și simplu jenant de privit” FOTO
Văduvele soldaților ruși primesc haine de blană furate din Ucraina. „Ce rușine, aceste fotografii sunt pur și simplu jenant de privit” FOTO
Soțiile soldaților ruși uciși în războiul din Ucraina au fost ”despăgubite” cu haine de blană furate din casele ucrainenilor, din orașele din regiunea Donețk, ocupate de armata rusă....
Atac rusesc la Harkov. Armata lui Putin a lansat asupra orașului rachete S-300 VIDEO
Atac rusesc la Harkov. Armata lui Putin a lansat asupra orașului rachete S-300 VIDEO
Potrivit datelor preliminare, între 6 şi 10 rachete ruseşti S-300 au lovit partea centrală a oraşului. Informaţiile privind victimele şi distrugerile urmează să fie verificate. Un...