Top 20 cele mai sigure companii aeriane din lume - cum sta TAROM

Miercuri, 06 Ianuarie 2016, ora 11:49
14096 citiri
Top 20 cele mai sigure companii aeriane din lume - cum sta TAROM

Doar sase companii aeriene europene se regasesc in Top 20 cei mai siguri transportatori aviatici pentru anul 2016, potrivit unui clasament recent. Lider este Qantas Airlines, din Australia.

Compania australiana este in fruntea listei pentru al treilea an la rand, fara niciun accident fatal in epoca avioanelor supersonice, scrie Mirror, citand topul AirlineRatings.com.

Care este cea mai sigura companie aeriana din lume - situatia in Europa (Grafic)

Printre cele mai sigure 20 de companii aeriene se regasesc doar 6 din Europa - Finnair, KLM, Lufthansa, Scandinavian Airline System, Swiss si Virgin Atlantic.

Pe langa compania australiana, celelalte 13 din Top 20 sunt, in ordine alfabetica: Air New Zealand, Alaska Airlines, All Nippon Airways, American Airlines, Cathay Pacific Airways, Emirates, Etihad Airways, EVA Air, Hawaiian Airlines, Japan Airlines, Singapore Airlines, United Airlines si Virgin Australia.

De asemenea, a fost realizat si un Top 10 al celor mai sigure companii aeriene low-cost, unde se afla 4 operatori europeni - Aer Lingus, Flybe, Thomas Cook si TUI Fly - si 6 din afara Europei - HK Express, Jetblue, Jetstar Australia, Virgin America, Volaris si Westjet.

AirlineRatings.com nu realizeaza un clasament numeric al celor mai sigure companii aeriene, diferentele dintre ele fiind foarte mici, insa este selectata o singura companie pentru a fi desemnata cea mai sigura.

Sunt luati in calcul mai multi factori, iar istoricul operatiunilor este analizat alaturi de cel al incidentelor, precum si date furnizate de organisme guvernamentale si asociatii privind istoricul accidentelor companiei respective.

Dintre cele 407 companii aeriene incluse in studiu, 148 au maximum de stele privind siguranta, sapte, insa aproape 50 transportatori aerieni au trei sau chiar mai putine.

Exista 10 companii aeriene cu doar o stea in ce priveste siguranta - din Indonezia, Nepal si Surinam.

Compania TAROM se afla printre cele 148 de tari cu sapte stele la capitolul siguranta, potrivit AirlineRatings.com, in timp ce la capitolul "produse si servicii" ale companiei are doar trei stele si jumatate din sapte. Acestea sunt acordate luandu-se in calcul in ce masura sunt incluse, printre altele, mijloace de petrecere a timpului in timpul zborului, mesele oferite, bauturile si alte obiecte pentru pasageri, precum paturi si perne, toate in pretul biletului.

Foto: captura AirlineRatings.com

Citeste si:
Dragnea îl atacă violent pe fostul protejat Petre Daea: „Pentru mine nu mai este om; l-a turnat pe Chesnoiu pentru a-i lua locul”
Dragnea îl atacă violent pe fostul protejat Petre Daea: „Pentru mine nu mai este om; l-a turnat pe Chesnoiu pentru a-i lua locul”
Fostul președinte al PSD Liviu Dragnea a lansat un atac dur la actualul ministru al Agriculturii Petre Daea. În timpul erei Dragnea, Daea ocupa același portofoliu, iar între cei doi exista o...
Nimic nou pe “frontul” economiei naționale
Nimic nou pe “frontul” economiei naționale
Nimic nou pe “frontul” economiei naționale – nici o decizie, înseamnă o decizie bună. Pentru cine?! Nu m-am înșelat, în iulie când am dat vacanța de vară, drept scuză la...