Un avion cu o echipa de fotbal la bord s-a prabusit in Columbia: 71 de oameni au murit (Foto)

Autor: Marius Doroftei - Editor Ziare.com
Marti, 29 Noiembrie 2016, ora 12:23
34178 citiri
Un avion cu o echipa de fotbal la bord s-a prabusit in Columbia: 71 de oameni au murit (Foto)
Foto: Twitter/ Chapecoense

Un avion cu 77 de oameni la bord s-a prabusit in Columbia. Aeronava transporta echipa de fotbal Chapecoense in localitatea Rionegro, pentru a juca mansa tur a Copei Sudamericana cu Atletico Nacional.

Doar sase persoane dintre cele aflate la bord au supravietuit accidentului. Dintre acestia, trei erau fotbalisti, un membru al echipajului si un jurnalist, toti fiind transportati la spital. Profesia celui de-al sasele nu este cunoscuta.

Cauzele accidentului sunt deocamdata necunoscute, informatiile prezentate in presa internationala fiind cat se poate de diferite, de la vremea rea si pana la o pana de combustibil.

Cu putin timp inainte de aterizare, pilotii ar fi reclamat probleme tehnice la instalatia electrica, iar in scurt timp avionul s-a prabusit. Inaintea impactului cu solul, comandantul a luat decizia de a goli rezervoarele de combustibil, evitand astfel o explozie la sol.

Interventia echipajelor de cautare-salvare a fost ingreunata de locatia epavei avionului, salvatorii mergand o jumatate de ora prin padure pana a ajunge la locul tragediei. Acolo, acestia au gasit sase persoane ce prezentau semne vitale, insa una a decedat inainte de a ajunge la spital.

Dintre cei sase supravietuitori, trei sunt fotbalisti ai echipei braziliene. Confederatia Sudamericana de Fotbal a luat decizia amanarii pe termen nelimitat a disputarii finalei Copei Sudamericana.

Site-ul Ziare.com v-a prezentat cele mai importante informatii referitoare la tragedia din Columbia:

12:23 - Cei cinci supravietuitori sunt Alan Ruschel, Ximena Suarez Otterburg, Marcos Danilo Padilha, Jackson Follmann si Rafael Henzel.

12:12 - Salvatorii au clarificat si confuzia legata de numarul supravietuitorilor. Initial, au fost scoase din epava sase persoane care prezentau semne vitale, insa la putin timp dupa interventie una a decedat. Celelalte cinci, patru barbati si o femeie, au fost transportati la spital.

12:05 - Oficialii columbieni anunta ca avionul ar fi avut probleme tehnice, infirmand astfel informatia potrivit careia ar fi ramas fara combustibil. De altfel, se pare ca echipajul a transmis chiar un mesaj prin care reclama probleme electrice cu putin timp inainte de tragedie.

11:45 - Bilantul a ajuns la 76 de persoane decedate. In momentul de fata, actiunile de la locul tragediei sunt suspendate, intunericul, vremea rea si locatia greu accesibila facand imposibila recuperarea cadavrelor.

11:30 - 75 de persoane au murit in urma accidentului de avion din Columbia, potrivit generalului Jose Gerardo Acevedo. Acesta mai spune ca operatiunile vor fi reluate "la primele raze de lumina", insa doar pentru a recupera trupurile neinsufletite si a le transporta la Medicina Legala. In acest moment, in Columbia este ora 4 dimineata.

11:20 - Autoritatea Aeronautica anunta ca sunt sase supravietuitori, 3 fotbalisti, 2 membri ai echipajului si un jurnalist. In Columbia se vorbeste deja de 75 de decese!

11:03 - Comandantul Politiei Metropolitane, generalul Jose Gerardo Acevedo, a anuntat suspendarea actiunilor de salvare din cauza conditiilor meteo, in zona prabusirii ploua abundent.

10:57 - Fotografiile de la locul accidentului ne arata cat de dificila este zona in care trebuie sa ajunga salvatorii.

10:55 - Familiile jucatorilor, dar si oficialii clubului Chapecoense ramasi in Brazilia asteapta vesti din partea autoritatilor columbiene.

10:52 - Jurnalistii catalani sustin ca avionul prabusit in Columbia a fost utilizat in urma cu mai putin de o luna de Messi si colegii sai din nationala Argentinei pentru o deplasare in Brazilia.

10:40 - Potrivit primarului din Medellin, Federico Gutierrez, cel putin 25 de persoane ar fi murit in urma prabusirii avionului, transmite AFP.

10:02 - Un alt fotbalist, Jackson Follmann, a fost transportat la spital.

09:50 - Vin vesti bune din Columbia. Un jucator al formatiei braziliene, Marcos Danilo Padilha, a comunicat cu familia sa de la locul accidentului.

09:45 - Confederatia Sudamericana de Fotbal a anuntat ca "toate activitatile sunt suspendate", ceea ce se poate traduce si prin amanarea pe termen nedefinit a finalei Copei Sudamericana.

09:34 - Oficialii columbieni au anuntat recent ca exista 10 supravietuitori, o parte dintre acestia ajungand deja la spital, in timp ce altii sunt transportati acolo cu ambulantele. De asemenea, acestia au transmis ca momentan nu pot confirma vreun deces.

09:30 - Un prim fotbalist al celor de la Chapecoense, Alan Ruschel, a ajuns la spital. Inca nu sunt informatii despre soarta coechipierilor sai.

09:27 - Apar si primele imagini de la locul accidentului. Supravietuitorii sunt evacuati cu dificultate, pentru ca ambulantele nu pot ajunge pana la epava avionului.

09:20 - Fortele de interventie care au ajuns la fata locului vorbesc de sase supravietuitori din totalul celor 81 de persoane aflate la bord, 72 de pasageri si 9 membri ai echipajului.

De asemenea, nu se stie pana in acest moment daca exista persoane decedate, insa primarul orasului Medellin, Federico Gutierrez, vorbeste despre "o tragedie de proportii uriase", potrivit The Guardian.

Jurnalistii columbieni scriu totusi ca sunt cel putin 10 persoane ranite, insa zona in care se afla epava avionului este una care nu permite accesul fortelor de interventie.

Aeronava efectua un zbor charter intre Bolivia si Columbia, avea 72 de pasageri la bord si s-a prabusit foarte aproape de aeroportul din Rionegro.

Chapecoense ar fi trebuit sa dispute prima mansa a finalei Copa Sudamericana miercuri seara, pe terenul celor de la Atletico Nacional. Returul este programat pentru data de 7 decembrie.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Mesajul lui Nicușor Dan pentru Gabriela Firea: ”Nu ar mai trebui să deschidă gura, darămite să vrea să mai fie primar”
Mesajul lui Nicușor Dan pentru Gabriela Firea: ”Nu ar mai trebui să deschidă gura, darămite să vrea să mai fie primar”
Intrarea Gabrielei Firea în cursa pentru Primăria Capitalei nu-l afectează pe actualul edil. Nicuşor Dan a declarat marţi, 23 aprilie, că lupta se va da între el şi Cristian Popescu...
Lovitură puternică pentru Piedone. Cât de multe voturi poate pierde după ce PSD a aruncat-o în cursa pentru Primăria Capitalei pe Firea
Lovitură puternică pentru Piedone. Cât de multe voturi poate pierde după ce PSD a aruncat-o în cursa pentru Primăria Capitalei pe Firea
PSD și PNL au renunțat să-l mai susțină pe medicul Cătălin Cîrstoiu la alegerile pentru Primăria Capitalei. Cele două mari partide i-au aruncat în luptă Gabriela Firea (PSD) și pe...
#avion prabusit echipa fotbal, #Copa Sudamericana finala, #avion prabusit Columbia , #avion