Un avion F-35, invizibil pe radar, s-a prabusit

Vineri, 28 Septembrie 2018, ora 23:15
13400 citiri
Un avion F-35, invizibil pe radar, s-a prabusit

Un avion invizibil pe radar, F-35, s-a prabusit, vineri, in Carolina de Sud, acesta fiind primul accident in care este implicat noul avion al armatei americane, cel mai scump din istorie.

Potrivit unui oficial militar american care a dorit sa ramana anonim, aparatul F-35B s-a prabusit la mijlocul zilei in apropiere de o baza a Corpului Puscasilor Marini din comitatul Beaufort, pe coasta Atlanticului, relateaza AFP.

Pilotul s-a catapultat si a fost gasit in viata.

Aparatul a fost "total distrus", a precizat responsabilul militar.

Incidentul survine la o zi de la prima misiune de lupta, in Afganistan, a acestui aparat ultramodern, ultratehnologizat pentru a reusi sa evite radarele cele mai sensibile.

La fel precum aeronavele utilizate joi in Afganistan, avionul distrus vineri era un F-35B, varianta lui F-35 cu decolare pe distanta scurta si aterizare verticala, iar costul sau este de circa 100 de milioane de dolari.

Lansat la inceputul anilor 1990, F-35 este cel mai scump program de inarmare din istoria militara americana, cu un cost total estimat pentru Pentagon de aproape 400 de miliarde de dolari, obiectivul fiind producerea a aproape 2.500 de aparate in deceniile urmatoare.

Incluzand mentenanta, costul total al lui F-35 este evaluat la 1.500 miliarde de dolari pentru toata durata programului, pana in 2070.

Dezvoltarea avionului a fost marcata de intarzieri fata de calendar si depasiri de buget.

In iunie 2014, intreaga flota de F-35 a SUA a fost consemnata la sol in urma unei decizii a autoritatilor americane, pentru a fi investigate cauzele unui incendiu misterios survenit la bordul unuia dintre aceste aparate.

Anul trecut, aproximativ 50 de avioane F-35A ale ale Fortelor Aeriene ale SUA au fost retinute la sol la baza aeriana Luke (Arizona) din cauza unei probleme privind oxigenul pilotilor. Dar toate acele incidente s-au produs la sol, mai noteaza AFP.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#avion accident prabusire F35 , #avion
Comentarii
Poza MAMULOS
MAMULOS
rank 5
Poza Cucucorapshan
Cucucorapshan
rank 4
Fiind invizibil, avionul n-a putut fi gasit!