Un avion MIG s-a prabusit la Constanta UPDATE: Pilotul va fi dus la Spitalul Militar

Luni, 12 Iunie 2017, ora 14:55
26983 citiri
Un avion MIG s-a prabusit la Constanta UPDATE: Pilotul va fi dus la Spitalul Militar
Foto: Fortele Aeriene Romane

Un avion MIG 21 Lancer s-a prabusit si a luat foc la impactul cu solul, luni dimineata, in judetul Constanta.

Pilotul a reusit sa se catapulteze in ultimul moment.

UPDATE 12:00: Potrivit prefectului de Constanta, Adrian Nicolaescu, pilotul a fost recuperat de catre echipele de salvare si dus cu un elicopter SMURD la spital.

UPDATE 12:15 Ministerul Apararii a informat ca pilotul ranit este locotenent-comandorul Adrian Stancu, care s-a catapultat in jurul orei 11:15, in apropiere de aeroportul Mihail Kogalniceanu, in zona localitatii Nazarcea.

"Pilotul este constient si se afla in stare stabila. El a fost recuperat, i s-a acordat primul ajutor la fata locului si a fost transportat pe cale aeriana la Spitalul Judetean Constanta", mentioneaza un comunicat MApN remis Ziare.com.

Potrivit primelor informatii, pilotul ar fi suferit un traumatism de coloana lombara.

UPDATE 14:55 Pilotul va fi transferat, chiar azi, la Spitalul Militar din Bucuresti.

Potrivit reprezentantilor Spitalului Judetean de Urgenta (SJU) Constanta, starea de sanatate a pilotului de 35 de ani este buna, el avand un traumatism de coloana vertebrala si fiind constient, transmite News.ro.

Pilotul va fi adus cu o ambulanta de la SJU Constanta la Aeroportul Mihail Kogalniceanu, de unde va fi luat de o aeronava militara.

Detalii despre prabusire de la MApN

Aeronava care a cazut se afla in dotarea Bazei 86 Aeriana "Locotenent aviator Gheorghe Mociornita" din Fetesti. Avionul decolase in jurul orei 10:00 de pe baza aeriana din Mihail Kogalniceanu pentru a executa o misiune de antrenament in cadrul exercitiului "Thracian Eagle 2017", care se desfasoara impreuna cu fortele aeriene bulgare.

La intoarcerea pe aeroport, in timpul manevrelor de aterizare, pilotul a raportat o defectiune majora la motor, explica MApN.

Foto: captura video Facebook/Ziua de Constanta

Cazul este cercetat de Parchetul Militar, iar circumstantele accidentului vor fi investigate de o comisie numita de seful Statului Major al Fortelor Aeriene.

B.B.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#avion MIG prabusit Constanta , #avion
Comentarii
Poza copilul
copilul
rank 1
asteptam si F-urile,cica astea ar face brazda mai adanca !.....fiare
Poza programer2
programer2
rank 1
Mig 21 modernizat de evrei (prin 2000) ...vechi de 50 de ani