Valentin Gvinda a renuntat la conducerea TAROM. Iata cine a devenit director executiv

Luni, 21 Octombrie 2019, ora 16:58
7438 citiri
Valentin Gvinda a renuntat la conducerea TAROM. Iata cine a devenit director executiv
Foto: Arhiva Facebook/TAROM

Consiliul de Administratie al TAROM a transmis ca Valentin Givnda a renuntat la postul de director al TAROM, care-i fusese oferit de Razvan Cuc. In consecinta, la conducerea companiei a fost numit, provizoriu, George Costin Barbu.

Noul sef TAROM lucrat la Aeroclubul Romaniei timp de aproape 9 luni. Ulterior, incepand cu anul 2015, a ocupat functia de director general al Scolii Superioare de Aviatie Civila

Barbu este absolvent al Facultatii de Inginerie Aerospatiala, specializarea Inginerie si Management Aeronautic (din cadrul Politehnicii Bucuresti - n.red.), se arata intr-un comunicat oficial al companiei.

Potrivit CV-ului incarcatpe retele de socializare, George Barbu are si o diploma de master in Inginerie si Management Aeronautic.

Barbu a primit un mandat de director executiv de 4 luni, dupa ce Valentin Gvinda a renuntat la functia pe care i-o oferise ministrul demis a Transporturilor, Razvan Cuc. La randul sau, Gvinda a ajuns pentru cateva zile in fruntea TAROM dupa ce Consiliul de Administratie al companiei a demis-o, pe 15 octombrie, pe fosta sefa, Madalina Mezei.

Reamintim ca, dupa ce, pe 15 octombrie, a fost demisa, Mezei a sustinut ca, de fapt, plateste pentru ca ar fi refuzat sa tina la sol, la solicitarea ministrului Razvan Cuc, 5 avioane cu care urmau sa calatoreasca spre Bucuresti parlamentari ai Opozitiei, in ziua in care s-a votat motiunea de cenzura care a rasturnat Guvernul Dancila.

Cuc a admis ca i-a cerut liste cu pasageri pentru acea zi Madalinei Mezei, dar a spus ca nu i-a solicitat chiar sa tina avioane la sol si nici nu a demis-o din cauza ca aceasta ar fi refuzat sa impiedice decolarile.

In context, Cuc a dezvaluit ca, in mandatul Madalinei Mezei la conducerea TAROM, membri ai familiei acesteia lucrau in companie. In plus, tot dupa ce Mezei a ajuns la conducerea TAROM, salariul unui membru al familiei acesteia ar fi fost majorat de la putin peste 1.800 de euro la circa 2.400 de euro.

In context, Cuc i-a mai reporsat lui Mezei ca nu s-a ridicat la inaltimea asteptarilor sale, in conditiile in care, printre altele, nu a semnat contractul pentru cumpararea de aeronave ATR noi, cu care TAROM sa le inlocuiasca pe cele din flota existenta si imbatranita.

Viorica Dancila a trimis Corpul de control atat la Ministerul Transporturilor, cat si la TAROM, pentru a stabili ce s-a intamplat acolo. In plus, DNA s-a autosesizat si a inceput o ancheta in acest caz.

Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
#Tarom director nou George Barbu, #Gvinda renuntat director Tarom, #Cuc Gvinda director Tarom Mezei , #avion