A inceput procesul sefei NN Pensii. Instanta obliga ASF sa justifice pe ce baza a dat amenzile record. Avocat: Nu exista vreo dovada a tipului de control

Marti, 08 Mai 2018, ora 13:36
10579 citiri
A inceput procesul sefei NN Pensii. Instanta obliga ASF sa justifice pe ce baza a dat amenzile record. Avocat: Nu exista vreo dovada a tipului de control

Autoritatea de Supraveghere Financiara (ASF) trebuie sa depuna in instanta mai multe documente in procesul intentat de Raluca Tintoiu, fosta sefa a NN Pensii, care solicita anularea amenzii de 100.000 de lei primite in contextul scandalului privind nationalizarea Pilonului II.

Raluca Tintoiu, fostul director general al NN Pensii, a fost sanctionata de ASF cu 100.000 de lei la inceputul anului 2017, pentru ca i-a avertizat pe clienti ca au existat discutii privind o eventuala nationalizare a fondurilor de pensii private.

Totodata, ASF i-a retras autorizatia de director general. Autoritatea a sanctionat si fondul de pensii NN cu o amenda record de 750.000 de lei. NN Pensii a decis, insa, sa nu conteste amenda.

Procesul

La Curtea de Apel Bucuresti a fost astazi primul termen din acest proces. ASF trebuie sa transmita documentele solicitate de instanta pana la urmatorul termen, cel din 19 iunie.

Cererea magistratilor a fost facuta la solicitarea avocatilor Ralucai Tintoiu. Acestia au aratat ca actul constatator a fost emis de Consiliul ASF, insa este semnat de presedinte, un vicepresedinte si un alt membru, deci nu toti cei noua membri ai Consiliului. "Cerem sa se lamureasca acest aspect", a precizat avocatul. Magistratul a incuviintat solicitarea si a cerut ASF sa lamureasca acest lucru.

De asemenea, avocatii au mai cerut mai multe anexe, care priveau nerespectarea unor prevederi, care nu erau depuse la dosar.

"Din afirmatiile facute, aceasta sanctiune a fost aplicata in baza unui control permanent al companiei NN Pensii. Nu este vreo dovada a tipului de control, nu exista nicio dovada, ordin, decizie sau alte tipuri de acte, cu privire la ce tip de control si cand s-a finalizat.

Nu rezulta ca a existat un control anterior sanctiunii, ci a existat unul ulterior. Cerem sa se depuna toate inscrisurile cu privire la acest control", a solicitat avocatul.

Judecatorul a motivat de ce ASF trebuie sa depuna pana la urmatorul termen actele: "Daca exista documente, aveti obligatia de a le depune".

Citeste si:
Ciprian Ciucu: USR trebuie să fie la guvernare. Nu cred că îi convine nimănui să se alieze cu PSD
Ciprian Ciucu: USR trebuie să fie la guvernare. Nu cred că îi convine nimănui să se alieze cu PSD
Preşedintele PNL Bucureşti şi primar al sectorului 6 al Capitalei, Ciprian Ciucu, a declarat, sâmbătă, că USR ar trebui, după părerea sa, să rămână la guvernare cu PNL şi a subliniat...
Vom avea guvernul Ciuca bătăilor?
Vom avea guvernul Ciuca bătăilor?
Prin ordinul dat PNL-ului, aripa servilă, de a forma un guvern minoritar în jurul lui Nicolae Ciucă, Iohannis, iată, a mai dat o șansă PSD-ului. După care, a declarat ritos: “Sunt în...
Sursa: Ziare.com