Avocatii din Oradea vin in spijinul unui coleg arest pentru trafic de influenta

Marti, 23 Decembrie 2008, ora 14:56
2067 citiri
Avocatii din Oradea vin in spijinul unui coleg arest pentru trafic de influenta

Aproximativ 40 de avocati, reprezentanti ai Asociatiei Tinerilor Avocati din Bihor, au organizat, marti, un miting de sustinere a avocatului Mircea Tiba, mentinut in arest pentru ca ar fi primit bani pentru a interveni in mutarea procesului unui detinut in alt oras.

Cei 40 de avocati au stat in fata Palatului Justitiei din Oradea timp de o ora, fara sa scandeze, ori sa recurga la alte metode de a atrage atentia asupra lor. Potrivit presedintelui Asociatiei Tinerilor Avocati din Bihor, Anca Toda, protestul a fost autorizat de Primarie si a avut ca obiect modul in care a fost arestat, la Timisoara, colegul lor din Baroul Oradea, Mircea Tiba, acuzat, alaturi de comisarului sef Viorel Renu, de la Politia Timisoara, ca ar fi primit bani pentru a interveni in mutarea procesului unui detinut in alt oras.

"Suntem ingrijorati de modul in care a fost arestat colegul nostru Mircea Tiba, deoarece ne simtim si noi in pericol de a fi arestati oricand pe baza denunturilor unor clienti nemultumiti. Nu vrem sa facem presiuni pentru eliberarea din arest a colegului nostru, insa dorim sa atragem atentia opiniei publice asupra modului in care se face justitia in Romania", a spus Anca Toda.

Avocatul oradean Tiberiu Tiba si comisarul-sef Viorel Renu, de la Biroul de Investigatii Criminale al Politiei Timisoara, ambii acuzati de trafic de influenta pentru ca ar fi primit bani ca sa intervina in mutarea procesului unui detinut in alt oras, au fost arestati, in urma cu aproximativ doua saptamani, in urma unei decizii a Curtii de Apel Timisoara. Cei doi au atacat cu recurs aceasta sentinta la inalta Curte de Casatie si Justitie.

Avocatul Mircea Tiba este cercetat de procurorii DNA pentru infractiunea de trafic de influenta, iar ofiterul de la Politia Municipiului Timisoara, Viorel Renu, pentru complicitate la trafic de influenta, complicitate la cumparare de influenta si favorizarea infractorului. Totodata, Iacob si Ileana Schein sunt anchetati pentru infractiunea de cumparare de influenta.

Proces istoric în SUA. Va fi suficient un munte de dovezi pentru a-l condamna pe Trump?
Proces istoric în SUA. Va fi suficient un munte de dovezi pentru a-l condamna pe Trump?
Luni, 22 aprilie, vor avea loc declarații de deschidere în procesul Statul New York vs. Donald J. Trump. Dosarul acuzării pare puternic, dar o condamnare este departe de a fi asigurată, scrie...
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
#Mircea Tiba, #avocati, #miting, #arest , #avocati