Ziare.com

Curtea Constitutionala discuta sesizarile Avocatului Poporului cu privire la starea de alerta si carantina. Termenele celor doua dosare erau programate initial in iulie

Joi, 25 Iunie 2020, ora 06:39

   

Curtea Constitutionala discuta sesizarile Avocatului Poporului cu privire la starea de alerta si carantina. Termenele celor doua dosare erau programate initial in iulie
Curtea Constitutionala discuta, joi, sesizarile Avocatului Poporului cu privire la starea de alerta si carantina. Termenele celor doua dosare au fost devansate, initial avand termene stabilite pentru luna iulie.

Primul punct al ordinii de zi a sedintei care incepe la ora 9.00 este "Exceptia de neconstitutionalitate a dispozitiilor art. 4 alin. (3) si (4), art. 65 lit. s), s), art. 66 lit. a), b) si c) si art. 67 alin. (2) lit. b) din Legea nr.55/2020 privind unele masuri pentru prevenirea si combaterea efectelor pandemiei de COVID-19".

Sesizarea a fost depusa in 3 iunie de catre Avocatul Poporului.

Institutia a transmis atunci ca "dispozitiile mentionate sunt neconstitutionale, intrucat, prin aprobarea de catre Parlament a unei hotarari a Guvernului de instituire a starii de alerta, se aduce atingere principiului separatiei puterilor in stat, consacrat de art. 1 alin. (4) din Constitutie, deoarece o asemenea interventie a puterii legiuitoare in activitatea puterii executive nu are o consacrare constitutionala".

"De asemenea, critica de neconstitutionalitate se refera si la nesocotirea dispozitiilor constitutionale ce reglementeaza raporturile Parlamentului cu Guvernul. Avocatul Poporului considera ca prin introducerea unei noi forme de control parlamentar asupra actelor Guvernului, Parlamentul a convertit natura juridica traditionala de act administrativ normativ a hotararii de Guvern intr-un document politic ce vizeaza exclusiv raportul constitutional dintre Parlament si Guvern", a mai transmis Avocatul Poporului.

Initial, termenul de judecata a fost stabilit pentru 9 iulie.

De asemenea, Curtea Constitutionala dezbate "exceptia de neconstitutionalitate a disp. art.25 alin.(2) din Legea nr.95/2006 privind reforma in domeniul sanatatii si ale art.8 alin.(1) din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr.11/2020 privind stocurile de urgenta medicala, precum si unele masuri aferente instituirii carantinei".

Sesizarea a fost depusa in 27 mai de catre Avocatul Poporului.

"Avocatul Poporului apreciaza ca dispozitiile mentionate sunt neconstitutionale, in masura in care permit dispunerea unor masuri de restrangere a exercitiului libertatii individuale, prin acte administrative (ordine) emise de organe administrative (Ministrul Sanatatii)", a anuntat atunci institutia.

Termenul initial a fost stabilit pentru 14 iulie, fiind devansat.
Urmareste Ziare.com pe Facebook  si pe Instagram  Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.
Citeste mai multe despre CCR Avocatul Poporului carantina
Sursa: NEWS.RO

Articol citit de 2071 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
5 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

NOI NU STIM CA POPORUL sa fi sesizat asa ceva , daca nu aceasta

poveste cu Av.Poporului este o institutie , cum spunea cineva foarte doct in probleme de turnatorie , a devenit o anexa unde turnatorii bolshevici pot turna cand si pe cine vor ei , avand girul , iata , al unui oficial ca acest avocat ce s-a dovedit in realitate o
OFICINA BOLSHEVICA ....pe banii poporului!

Cate astfel de monstri cu nume ciudate or mai fi Dzeu mai stie ...poate doar revolutionarii de profesie
or sti ..

 

Se

grabesc hienele sa loveasca din nou. Eu nu stiu de ce bucurestenii nu-i arata virusului unde e sediul ccr-ului si a lui weber...

 

Foarte simplu

Mafiotii PSD se grabesc cu motiunea de cenzura !
Sa lasi Romania fara guvern cu puteri depline in plina pandemie este o crima la adresa romanilor !

 

Autoritățile Ticăloase ale GuWernului de Ocupație din Romania

"arestul la domiciului" (sinistrii sanatatii nu au declarat pandemie in Romania conform Legii),carantina (timpitii Europei=sintem singura tara din UE care isi interneaza fortat cetatenii asimptomatice pe baza unor teste care NU depisteaza virusul-nu au fost create pentru asta iar marja de eroare este de 80 %) si starea de alerta au fost, sint si vor fi Ilegitime . Sub pretextul unui "virus" au fost incalcate drepturile fundamentale ale oamenilor. Au murit oameni in faat spitalelor goale prin ordin criminal al quintei tradatoare de neam si tara. Big Pharma a platit mass-media si multi "doctori" pentru a sustine minciuna guvid 19. Cei care au distrus minciuna oficiala au fot indepartati , ponegriti sau chiar "internati" ca asimptomatici. Avocatul Poporului are "bubele" lui dar holera galbena si ciuma rosie trebuie sa respecte legea si mai ales poporul pe care il fura in fiecare secunda ....

 

Mi-i si imaginez pe tovarasii ceceristi...

cum analizeaza ei, cu maxim spirit juridic, social, uman, sesizarea cu pricina...
Vax. Tovarasii s-au vorbit, ca hotii, inainte de emiterea sesizarii si au gasit, impreuna, calea de a facilita preluarea guvernarii de catre cei care le asigura 'nshpe mii de avantaje.
Pai ce, ei lucreaza pentru tzara? Nu, tata, numai pentru ei si tovarasii lor de furaciuni din averea tzarii.
Tragic este ca, de acum incolo, nu cred ca va mai fi vreun politruc interesat de oameni, ci numai de el, de familia si prietenii lui, de rude, amante si pupincuristi.
Cine credea ca avocatul poporului gaseste o asa-zisa discriminare, care ii priveste pe cei mai avantajati...
Noaptea mintii...

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor