Elodia Ghinescu a fost declarata oficial moarta

Marti, 08 Noiembrie 2011, ora 19:48
4777 citiri
Elodia Ghinescu a fost declarata oficial moarta
Foto: Arhiva

Judecatoria Brasov a declarat, marti, decesul avocatei Elodia Ghinescu. Decizia Judecatoriei nu este, insa, definitiva, aceasta putand fi atacata prin apel in termen de 15 zile de la pronuntare.

Elodia va fi declarata moarta

Avocata familiei Ghinescu, Crina Marinela Radu, a declarat marti ca a cerut instantei sa devanseze teremenul de declarare a decesului Elodiei pe cale judiciara, tinand cont ca, la sfarsitul lunii august, s-au implinit cei patru ani de la disparitia acesteia, termen dupa care decesul poate fi declarat pe cale judecatoreasca. Initial, termenul de declarare a decesului fusese stabilit de instanta pentru 28 februarie 2012.

"Instanta a aprobat cererea de devansare a acestui termen si a admis cererea de declarare in mod oficial a mortii Elodiei Ghinescu, data mortii acesteia fiind stabilita 30 august 2007", a declarat avocata Marinela Radu.

Dupa ce decizia va deveni definitiva si irevocabila, atunci se va putea cere trimiterea in judecata a lui Cristian Cioaca pentru omor.

Reamintim ca pe 29 august s-au implinit patru ani de la disparitia avocatei din Brasov, de atunci nimeni nemaiavand nicio veste de la aceasta. Potrivit legilor in vigoare, la trei ani de la disparitie fosta avocata a fost declarata oficial disparuta, acum, la patru ani de la disparitie putand fi facute si demersurile pentru a o declara decedata pe cale judiciara.

Principalul suspect in cazul disparitiei Elodiei a fost, de la inceput, fostul ei sot, Cristian Cioaca, la dosarul dispritiei existand depuse dovezi care ar putea conduce la o acuzatie de omor, dar fara existenta unui certificat de deces, acesta nu poate fi acuzat oficial, atata timp cat nu a fost gasit cadavrul Elodiei.

"Avand acest certificat de deces, dosarul de omor poate fi trimis in instanta. In opinia mea, se poate trimite in instanta acest dosar si in lipsa cadavrului, pentru ca sunt probe directe la dosar care il incrimineaza pe Cioaca. Si oriunde in Europa si in lume se poate trimite in judecata criminalul si in lipsa cadavrului, altfel s-ar crea un precedent si poate oricine sa comita o crima, sa scape de cadavru si apoi sa fie liber", declara avocata familiei Ghinescu.

Printre aceste probe, avocata a mentionat obiectele gasite intr-o rapa intre Rasnov si Poiana Brasov, printre care si uniforma de politist a lui Cioaca pe care au fost identificate urme de sange care apartinea Elodiei. Alte urme de sange au fost descoperite pe o pereche de manusi chirurgicale , descoperite in apartamentul in care au locuit Cristian Cioaca si Elodia Ghinescu, dar si in portbagajul masinii lui Cioaca.

De altfel, Cristian Cioaca are pe rolul diferitelor instante patru dosare penale, in care este acuzat de violarea corespondentei electronice a Elodiei, dar si de furt intre soti si pentru anularea unui contract de inchiriere pentru garsoniera comuna a celor doi aflata in cartierul brasovean Tractorul.

Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Nu l-am cunoscut niciodata pe medicul Cirstoiu, nu am avut nicio legatura ce el. In schimb, ca si voi, am avut ocazia sa-l vad la lucru pe scena politica damboviteana. Dupa parerea mea, responsabil...
Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Se anunță o prezență-record la alegerile europarlamentare, programate pentru 9 iunie 2024. Fenomenul a fost explicat de către politologul Andrei Țăranu, într-un interviu pentru Ziare.com....
#Elodia declarata moarta, #Elodia Ghinescu moarta, #avocata Elodia Ghinescu, #Cristian Cioaca , #avocati