Avocatul Poporului, despre bradul din doze de vaccin de la Palatul Copiilor: "Poate ne lămureşte cineva ce o fi educativ"

Vineri, 10 Decembrie 2021, ora 12:58
2830 citiri
Avocatul Poporului, despre bradul din doze de vaccin de la Palatul Copiilor: "Poate ne lămureşte cineva ce o fi educativ"
Bradul de la Palatul Copiilor FOTO RO Vaccinare

Avocatul Poporului, Renate Weber, a afirmat că instituţia pe care o conduce s-a sesizat în privinţa bradului din doze de vaccin consumate de la Palatul Copiilor şi s-a întrebat dacă aşa trebuie făcut un pom de Crăciun într-un parc pentru copii.

Renate Weber a declarat vineri, 10 decembrie, într-o conferinţă de presă, că a trimis adrese la Garda Naţională de Mediu, la Secretariatul General al Guvernului şi la Ministerul Educaţiei.

“Am primit şi o petiţie de la o asociaţie în acest sens şi am formulat o serie de adrese care pleacă astăzi, că ieri am primit petiţia pentru că într-adevăr cum un brad de Crăciun la Palatul Copiilor făcut din doze de vaccin? Oare nimănui nu îi sună…? Am văzut ştirea, dar nu ştiam că e pusă Facebook-ul de la Ro-vaccinare, după aia am văzut.

Ne-am adresat acum şi la Garda Naţională de Mediu, că am văzut că spune presa că le-a dat o amendă, dar şi către Secretariatul General al Guvernului pentru că acest Comitet Naţional de

Coordonare a activităţilor privind Vaccinarea în subordinea lor şi către Ministerul Educaţiei, poate ne lămureşte cineva ce o fi educativ într-o asemenea abordare”, a afirmat Avocatul Poporului.

Ea susţine că aici nu este vorba despre orice deşeuri şi că acel brad putea fi făcut din alte obiecte, de exemplu, cărţi uzate sau doze de sucuri.

“Zilele trecute căutam nişte cadouri de Crăciun pe nişte site-uri. Sigur că găseşti tot felul de cadouri şi de adulţi, şamd. (…) Oare aşa trebuie făcut într-un parc pentru copii un brad de Crăciun? Acolo scrie Palatul Copiilor, e făcut pentru copii, că de-asta ne-am sesizat, că nu ne-am sesizat, de exemplu, de bradul scheletic din Târgul de Crăciun. (…)

Aici nu e vorba de orice deşeuri, eu sunt o adeptă a reciclărilor şi putea să fie făcut brad din orice, din cărţi uzate, din doze de sucuri. Dar să vedem dacă într-adevăr, dozele, deşeurile care îţi rămân de la vaccinare prezintă siguranţă”, a explicat Renate Weber.

Un brad din doze de vaccin consumate a fost realizat la centrul de vaccinare de la Palatul Copiilor din Bucureşti, fiind sesizată Garda de Mediu. Coordonatorul centrului, dar şi firma care trebuia să preia deşeurile medicale au fost amendaţi cu 90.000 de lei.

Guvernul modifică plafoanele la energie, „în favoarea cosumatorilor”. Până când se prelungește măsura
Guvernul modifică plafoanele la energie, „în favoarea cosumatorilor”. Până când se prelungește măsura
Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi, 28 martie, că Guvernul le-a promis românilor că menţinem plafonarea preţurilor la energie şi gaze până în primăvara lui 2025 iar astăzi, în...
Nicuşor Dan anunţă că şefa ASSMB va fi înlocuită din funcție. „Oare ce crede cetăţeanul român”
Nicuşor Dan anunţă că şefa ASSMB va fi înlocuită din funcție. „Oare ce crede cetăţeanul român”
Primarul Capitalei, Nicuşor Dan a declarat joi, 28 martie, că şefa Administraţiei Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti, Gabriela Sivache, va fi înlocuită din funcţie, pentru că...
#Avocatul Poporului, #Brad, #doze vaccin, #Palatul Copiilor , #Avocatul Poporului