Adolescenta care a murit dupa ce a cazut de la etajul 9 al unui imobil din Sibiu juca Balena Albastra, spun procurorii

Miercuri, 05 Aprilie 2017, ora 16:41
15791 citiri
Adolescenta care a murit dupa ce a cazut de la etajul 9 al unui imobil din Sibiu juca Balena Albastra, spun procurorii
Foto: Arhiva Pixabay

Adolescenta in varsta de 15 ani care a murit, in martie, dupa ce a cazut de la etajul 9 al unui imobil din Sibiu, juca Balena Albastra. Exista indicii ca decesul tinerei nu a fost accidental, ci un act de suicid, sustin procurorii.

Procurorii Parchetului de pe langa Tribunalul Sibiu au stabilit ca adolescenta juca Balena Albastra, fiind gasite in telefonul mobil imagini cu trimitere directa la acte de suicid.

Potrivit procurorilor, au fost audiati martorii care au insotit-o pe adolescenta, precum si doua profesoare ce faceau parte din grup. Martorii au povestit ca fata a urcat pe acoperisul imobilului pentru a vedea panorama municipiului Sibiu.

"De asemenea, s-a mai retinut ca minora VDS a descarcat, pe telefonul sau mobil, jocul intitulat 'Balena albastra' si a inceput a-l juca folosind pseudonimul 'vovo_666', avand mai multe postari pe Facebook si Instagram care indica parcurgerea acestui joc, precum si unele imagini cu trimitere directa la acte de suicid", se arata intr-un comunicat al Parchetului de pe langa Tribunalul Sibiu.

Potrivit procurorilor, "exista date si indicii temeinice ca decesul numitei VDS nu a fost unul accidental, ci un act de suicid determinat de persoane ramase neidentificate pana la acest moment, ce ar fi putut recurge la constrangere morala in acest scop, al determinarii sinuciderii, prin intermediul acestui joc 'Balena albastra', in cadrul caruia sarcina finala de indeplinit ar fi tocmai actul de sinucidere".

Prin ordonanta procurorului din cadrul Parchetului de pe langa Tribunalul Sibiu s-a dispus declinarea dosarului in favoarea Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie - Directia de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism - Serviciul Teritorial Brasov, in conditiile in care la nivelul acestei unitati este inregistrat un dosar penal in care se efectueaza cercetari fata de utilizatori ai jocului respectiv.

Amintim ca ministrul de Interne, Carmen Dan, afirma marti, in timpul unei intalniri pe care a avut-o impreuna cu primarul Gabriela Firea cu elevii unei scoli bucurestene: "Avem 54 de cazuri semnalate (copii depistati ca posibili jucatori de Balena Albastra - n.red.), politistii au facut verificari. In Romania nu exista victime". Marti a fost initiata campania "Stop joc! E viata ta", de constientizare a pericolelelor ce pandesc copiii online, inclusiv asa-zisul joc "Balena Albastra".

ANRE demontează declarațiile ministrului Burduja privind energia alternativă: "Să se liciteze pentru aceste capacități"
ANRE demontează declarațiile ministrului Burduja privind energia alternativă: "Să se liciteze pentru aceste capacități"
Declarațiile ministrului Energiei, Sebastian Burduja, referitoare la ritmul extraordinar de instalare a fotovoltaicelor și eolienelor, au fost contrazise de președintele ANRE (Autoritatea...
Viitorul sumbru descris de Dan Barna (USR): "În 2025 vor fi din nou măriri de taxe pentru că nu mai au bani"
Viitorul sumbru descris de Dan Barna (USR): "În 2025 vor fi din nou măriri de taxe pentru că nu mai au bani"
Dan Barna lansează un atac la actuala guvernare care protejează în opinia sa "sinecurile şi pensiile speciale" pe care PSD şi PNL le plătesc în continuare. Aceste cheltuieli vor duce la...
#adolecenta cazut etaj 9 Balena Albastra, #fata murit Sibiu Balena Albastra, #Romania cazuri Balena Albastra , #Balena Albastra