Doi elevi au fost saltati de mascati, unul chiar din clasa, fiind suspectati ca ar juca Balena Albastra

Joi, 13 Aprilie 2017, ora 17:00
28675 citiri
Doi elevi au fost saltati de mascati, unul chiar din clasa, fiind suspectati ca ar juca Balena Albastra
Foto: Arhiva Ziare.com

Inspectoratul Scolar Judetean (ISJ) Buzau a inceput o ancheta la Liceul Tehnologic din localitatea Lopatari, dupa ce, miercuri, procurori si jandarmi au ridicat doi elevi, pe unul de la scoala si pe celalalt de acasa, suspectati ca ar juca "Balena Albastra" si ar fi trimis mesaje legate de joc si altor copii.

"Asteptam o informare scrisa de la directorul scolii, care nu stie prea multe pentru ca ce s-a intamplat s-a intamplat in programul de acasa al copilului. Au fost ridicati doi copii, unul de clasa a VIII-a, unul de-a IX-a, si dusi la audieri. Se pare ca cel de-a IX-a ar avea o implicare mai mare. El nu s-a taiat insa. Inteleg ca a intrat pe acest joc, a primit ca prima sarcina sa-si deseneze ceva pe mana si sa trimita altor copii mesajul.

Mesajul a fost trimis catre trei fetite din scoala, insa sarcina de a-si scrijeli pe mana nu a dus-o la capat. Stiu ca a fost ridicat un telefon, s-a discutat cu parintii copilului", a declarat, joi, inspectorul general adjunct al ISJ Buzau, Daniela Palcau.

Citeste si Balena Albastra: Cat e adevar, cat isterie, cum a luat nastere acest fenomen si care e riscul stirilor false

Inspectorul general adjunct a adaugat ca va instiinta Ministerul Educatiei in legatura cu cele intamplate si ca elevul de clasa a IX-a va fi consiliat psihologic.

La randul sau, directorul Liceului Tehnologic din Lopatari, Florinel Albu, sustine ca miercuri au venit in scoala politisti si "mascati" si ca cei doi elevi care ar fi fost audiati sunt "copii linistiti".

El a adaugat ca niciunul dintre copii nu si-ar fi scrijelit pe mana vreun semn ca porunca a jocului "Balena Albastra".

"Este pur si simplu un zvon ca s-a taiat, copilul nu s-a taiat. Astazi, atat cel de clasa a VIII-a cat si cel de a IX-a sunt la scoala. Sunt copii linistiti. Nu stiu foarte multe despre ce s-a intamplat. Stiu doar ca miercuri au venit politisti, mascati aici, s-a produs rumoare, au fost copiii dusi la audieri cu parintii. De la audieri au revenit miercuri seara, iar acum sunt la cursuri. Fara indoiala vom demara o ancheta", a mentionat Albu.

Vezi si:

7 elevi din Galati au venit la scoala cu rani pe brate. O fata a recunoscut ca juca Balena Albastra

Adolescenta care a murit dupa ce a cazut de la etajul 9 al unui imobil din Sibiu juca Balena Albastra, spun procurorii

George Simion anunță alianțe electorale cu noi formațiuni politice anti-sistem. „Suntem în plină lovitură de stat”
George Simion anunță alianțe electorale cu noi formațiuni politice anti-sistem. „Suntem în plină lovitură de stat”
Preşedintele Alianţei pentru Unirea Românilor, George Simion, a declarat joi, 28 martie, la Bistriţa, că a avut consfătuiri cu 30 de formaţiuni politice neparlamentare, cu care ar urma să...
Cât plătește ministrul Finanțelor pentru curentul electric: ”Nu ştiu de ce a fost o factură destul de mare”
Cât plătește ministrul Finanțelor pentru curentul electric: ”Nu ştiu de ce a fost o factură destul de mare”
Ministrul Finanţelor, Marcel Boloş, a declarat joi, 28 martie, că ultima factură de energie electrică pe care a plătit-o a fost ”destul de mare”, ținând cont că nu este un mare...
#elevi Balena Albastra ancheta, #elevi ridicati joc Balena Albastra, #elevi Balena Albastra, #joc Balena Albastra , #Balena Albastra