Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

O fata de 16 ani din Targu Jiu s-a crestat pentru Balena Albastra, mama ei e disperata

Marti, 18 Aprilie 2017, ora 12:58
19964 citiri
O fata de 16 ani din Targu Jiu s-a crestat pentru Balena Albastra, mama ei e disperata
Foto: Facebook/Colegiul Tehnic "Henri Coanda"

Mama unei eleve a Colegiului Tehnic "Henri Coanda" din Targu-Jiu a cerut ajutor pe retelele de socializare dupa ce a depistat-o pe fiica sa cu rani pe brate. Adolescenta recunoaste ca a jucat "Balena Albastra".

Fata de 16 ani a fost descoperita cu rani pe brate de mama. Copila i-a marturisit mamei ca s-a zgariat cu un ac, dupa ce a cautat pe Internet informatii despre jocul "Balena Albastra". Si-a motivat gestul spunand ca parintii nu o lasau sa isi petreaca timpul liber asa cum si-ar fi dorit.

Mama adolescentei, din comuna Balesti, sustine ca a alertat Politia, insa nu ar fi fost luata nicio masura.

"Ajutor! Am o fata de 16 ani, a intrat in jocul Balena Albastra, ce pot face sa imi scap fata de moarte? Politia zice ca nu are ce sa faca, ce e de facut? Am gasit fata crestata pe mana in forma balenei, cu 14 taieturi, ce sa fac sa imi salvez copilul? Indrumati-ma!", a scris mama fetei pe Facebook.

Reprezentantii Inspectoratului de Politie Judetean Gorj declara ca s-au autosesizat in urma mesajului postat pe retelele de socializare.

"Ne-am sesizat din oficiu. Atat mama, cat si fiica au fost consiliate de psihologul IPJ Gorj si in continuare s-au luat masuri pentru ca fetita sa fie introdusa intr-un program de consiliere psihologica, la scoala din care face parte", a declarat purtatorul de cuvant al IPJ Gorj, Miruna Prejbeanu.

Conducerea Colegiului Tehnic "Henri Coanda" a anuntat, la randul ei, ca va face verificari in acest caz dupa vacanta.

"Este eleva in clasa a IX-a. Vom face verificari dupa vacanta. Parintii nu au venit sa anunte la scoala. Noi avem consilierul scolar, care este foarte implicat in aceasta problema, de cand a devenit publica la nivel national. Doamna a mers la fiecare clasa si a stat de vorba cu copiii.

Actiuni la scoala s-au intreprins in acest sens, dar atata timp cat parintii nu spun sau prefera sa comunice pe alte canale, nu aveam de unde sa stim.

Este un copil linistit. Un copil bun, stiu ca invata bine. Trebuie sa discutam si analizam", a declarat directorul adjunct al Colegiului Tehnic "Henri Coanda" din Targu-Jiu, Cristina Tauru.

Jocul "Balena Albastra" presupune indeplinirea a 50 de cerinte ciudate, iar ultima este sinuciderea. Recent, primarul Capitalei, Gabriela Firea, si ministrul de Interne, Carmen Dan, au demarat o campanie de constientizare a pericolului prezentat de acest "joc". Multi spun insa ca aceasta campanie a fost prost conceputa si implementata, chiar daca pericolul e unul real, o fata care lua parte la acest "joc" murind in luna martie, la Sibiu.

Citeste si Pe urmele Balenei Albastre, cu Gabriela Firea si Carmen Dan in Drumul Taberei

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#fata Targu Jiu Balena Albastra, #politie masuri Balena Albastra, #eleva Henri Coanda Balena Albastra , #Balena Albastra
Comentarii
Poza niculaeda
niculaeda
rank 5
"O fata de 16 ani din Targu Jiu s-a crestat pentru Balena Albastra,