Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Adolescentii care au batut cu salbaticie un tanar din Cluj, incadrati la tentativa de omor. O fata ar fi filmat scena cumplita

Marti, 30 August 2016, ora 15:11
13395 citiri
Adolescentii care au batut cu salbaticie un tanar din Cluj, incadrati la tentativa de omor. O fata ar fi filmat scena cumplita
Foto: Captura video Facebook/Seby As

Cei doi minori din Cluj care apar intr-un filmulet in timp ce bat cu bestialitate un tanar de 18 ani sunt cercetati pentru tentativa de omor.

Batausii au fost dusi marti la Parchetul de pe langa Tribunalul Cluj, unde au dat declaratii in fata procurorilor, arata Dejeanul.

Dupa audieri, anchetatori au decis sa schimbe incadrarea juridica din "lovituri sau alte violente" in "tentativa de omor". Asta pentru ca scenele surprinse in filmare sunt de o agresivitate iesita din comun.

Publicatia locala a postat si un clip in care se poate vedea cum cei doi ajung, incatusati, la audieri. La Parchet a fost chemata sa dea explicatii si prietena unuia dintre agresori, despre care se crede ca a filmat bataia, potrivit Antena 3.

Ziar de Cluj relateaza ca fata respectiva este amenintata in mediul online cu moartea si violul, prin zeci de mesaje primite de la internauti.

Si cei doi agresori sunt amenintati cu moartea si bataia pe conturile lor de Facebook, unde zeci de cunoscuti sau straini isi varsa furia.

Tanarul batut a declarat pentru Stiri de Cluj ca tot scandalul a pornit de la o fata si ca agresorii ii erau prieteni pana la incidentul de duminica.

"Cearta a inceput de la fosta prietena. Asa a fost sa fie. Am fost beti toti, n-am mai stiut de noi si ne-am luat la harta. Apoi mi-au scris pe Facebook ca le pare rau (...), 'hai sa devenim iar prieteni', le-am zis 'ba, nu se mai poate'", a povestit el. Tanarul a dezvaluit ca agresorii erau prieteni cu fosta lui iubita. In ziua incidentului, el o lovise cu palma peste fata pe adolescenta, motiv pentru care cei doi l-au snopit in bataie.

Filmuletul aparut luni pe Internet prezinta scene cumplite in care un tanar in varsta de 18 ani este batut cu bestialitate de alti doi baieti, pe o strada din Cluj-Napoca.

Incidentul a avut loc duminica, iar victima a mers la Politie luni si a depus plangere penala. Cei doi batausi au fost prinsi si retinuti luni seara.

In inregistrarea publicata pe Internet se poate vedea cum cei doi minori il lovesc pe tanar, cu pumnii si picioarele, in abdomen si in cap. Nu se opresc nici cand victima incepe sa sangereze.

In tot acest timp, tanarul sta intins pe jos si incearca sa isi protejeze capul cu mainile. Scenele cumplite au avut loc pe strada Fabricii de Zahar din Cluj-Napoca si au fost filmate de o a treia persoana, aparent o fata.

Politistii s-au sesizat din oficiu in acest caz, dupa ce au vazut clipul pe Internet, iar ulterior tanarul batut a mers la Politie si a depus plangere penala impotriva agresorilor.

"Victima, in varsta de 18 ani, a depus plangere in dupa-amiaza zilei de luni. Dupa incident, aceasta a fost transportata la Unitatea de Primiri Urgente, unde primeste ingrijiri medicale. Cercetarile se fac pentru infractiuni contra integritatii corporale, dar in functie de raportul medico-legal se va stabili incadrarea juridica", a declarat Carmen Jucan, purtatorul de cuvant al Politiei Judetene Cluj.

In prezent, victima este la spital, sub supravegherea medicilor, care vor stabili daca loviturile i-au pus sau nu viata in pericol.

Batausii vor ajunge in fata instantei cu propunere de arestare preventiva. "Cu putin timp in urma, cei doi tineri din Cluj au fost retinuti de politisti pentru loviri sau alte violente, urmand a fi prezentati magistratilor cu propunere de arestare preventiva", a anuntat Politia Romana pe pagina de Facebook.

De asemenea, Politia a multumit oamenilor pentru implicare, dupa ce sute de internauti au distribuit filmarea pe Facebook, pentru a ajuta la identificarea cat mai rapida si prinderea suspectilor.

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#batausi Cluj tentativa omor, #fata filmat bataie Cluj , #bataie