Guvernul se angajeaza in fata FMI sa dea afara 70.000 de bugetari

Vineri, 14 Mai 2010, ora 18:30
8579 citiri
Guvernul se angajeaza in fata FMI sa dea afara 70.000 de bugetari

Guvernul se angajeaza in fata FMI sa limiteze fondul de salarii in 2011 la 39 de miliarde de lei si sa reduca numarul de angajati din sectorul bugetar la 1.290.000, de la 1.360.376 cati sunt in prezent, se arata in ultima forma a scrisorii de intentie, citata de NewsIn.

De asemenea, al 13-lea salariu nu va mai fi acordat bugetarilor.

"Suntem ferm hotarati sa implementam Legea Responsabilitatii Fiscale aprobate de catre Parlament la sfarsitul lunii martie 2010.

Consiliul Fiscal este in curs de constituire si ne vom asigura ca membrii Consiliului si ai Secretariatului vor beneficia de personal complet, cu calificarile necesare, cat se poate de curand.

Suntem in curs de elaborare a Strategiei Fiscale (SF) pentru perioada 2011-2013 si vom inainta aceasta Strategie Parlamentului pana la finele lunii mai", se arata in documentul elaborat de Guvern.

Prime de peste un miliard de lei pentru bugetari, in 2009: Finantele, pe primul loc

Astfel, "aceasta Strategie va cuprinde obiectivul de realizate a unei tinte de deficit fiscal de pana la 4,4% din PIB in 2011 si va elimina al 13-lea salariu platit angajatilor din sectorul public.

Vom limita totodata fondul de salarii in 2011 la 39 miliarde de lei si vom stabili o limita de 1.290.000 total angajati in sectorul public la inceputul lui 2011", se mai arata in scrisoarea de intentie.

Potrivit unei statistici a Ministerului de Finante, numarul total de posturi ocupate in sectorul bugetar in luna martie era de 1.360.376, cele mai multe posturi revenind angajatilor din administratia centrala - 410.926, urmati de salariatii din invatamant - 389.910 persoane, si de personalul angajat in administratia locala - 364.654.

Vladescu: Nu vorbim de disponibilizari, discutam de restructurare in sectorul bugetar

Guvernul isi propune sa reduca cheltuielile bugetare cu 5,39 miliarde lei prin diminuarea tuturor salariilor din sectorul bugetar cu 25%, pentru a face o economie echivalenta cu 1,06% din produsul intern brut, se arata intr-un document al MFP privind "impactul cheluielilor de personal aferente salariilor reduse incepand cu 1 iunie".

Basescu anunta scaderea salariilor si pensiilor - ce spun Opozitia si sindicatele

Ministerul Finantelor sustine ca prin aplicarea masurii de reducere a cheltuielilor salariale cu 25% in tot sectorul bugetar, ar reduce cheltuielile statului cu salariile in cea de-a doua parte a anului cu 5,391 miliarde lei, fara a preciza insa cat reprezinta bugetul total de salarii alocat in acest an pentru sectorul bugetar.

Presedintele Traian Basescu a declarat in urma cu o saptamana ca nu se vor majora TVA si cota unica, dar ca incepand de la 1 iunie se va reduce fondul de salarii cu 25% din administratia centrala si locala, fiind previzibila si o reducere a pensiilor cu 15%.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#Guvern FMI disponibilizari bugetari, #scrisoare intentie FMI , #bugetari
Comentarii
Poza vlad al lui tepes
vlad al lui tepes
rank 5
Masurile sunt pentru anul 2011, daca privatul isi va reveni si vom avea crestere economica, scaderile de salarii si pensii sunt doar provizorii