Ziare.com

Romania are cu 15.000 mai putini bugetari decat in 2011

Luni, 14 Ianuarie 2013, ora 21:17

   

Romania are cu 15.000 mai putini bugetari decat in 2011
Numarul bugetarilor a scazut in anul 2012 cu 15.000 de persoane, de la 1,202 milioane persoane la 1,187 milioane persoane, iar pe parcursul anilor de criza economica reducerea a fost de peste 200.000 de persoane in sectorul public.

Ministrul delegat pentru buget, Liviu Voinea, a declarat, la Realitatea TV, ca numarul bugetarilor aflati in plata la finalul lunii noiembrie a fost de 1,187 milioane persoane, acesta fiind si numarul de bugetari luat in calcul la elaborarea proiectului bugetului de stat pentru anul 2013.

La finalul lunii noiembrie 2011, numarul angajatilor in sectorul bugetar se cifra 1.202.324 de salariati, conform datelor centralizate de Ministerul Finantelor Publice.

Numarul angajatilor in sectorul bugetar era la finalul anului 2010 de 1,27 milioane persoane, iar in decembrie 2008, inaintea debutului crizei economice in Romania, numarul bugetarilor era de aproape 1,4 milioane persoane.

Romania s-a angajat fata de institutiile financiare internationale, in cadrul acordurilor pentru pachetul de finantare externa, sa reduca numarul bugetarilor pentru ca volumul cheltuielilor de personal in bugetul public sa nu depaseasca anumite plafoane anuale.

Ministrul delegat Liviu Voinea a spus ca a fost luata o decizie politica pentru reducerea in continuare a numarului bugetarilor, dar aceasta nu va mai avea aceeasi amploare si va fi aplicata in cadrul bugetului pe masura ce aceste modificari in structura de personal din sectorul public vor avea loc.

"Pana la sfarsitul lunii martie va fi finalizata strategia de reforma a personalului bugetar, noi nu am bugetat-o, am facut bugetul pe 1,187 milioane de bugetari. Daca si sunt convins ca vor avea loc reduceri de personal, acestea nu vor fi de aceeasi amploare si vor fi pe baza de criterii de performanta", a explicat Voinea.

Ministrul delegat a mai afirmat ca vor fi reduse functiile de conducere din aparatul central, in contextul in care exista situatii aberante, ministere unde sunt de 3-4 ori mai multe functii de directori decat in ministere similare din Franta sau Germania.
Harta alegerilor locale 2020. Lista cu toti candidatii la consiliile judetene si la primariile marilor orase din Romania

Citeste mai multe despre numar bugetari Romania Romania bugetari
Sursa: AGERPRES

Articol citit de 2143 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
2 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

NU NU

Stirea trebuia sa sune astfel: Romania are cu 15000 mai multi someri decat in 2011

 

Opaaa!

Cum era chestia cu bugetarii,mafioților demagogi portocalii? Ăh? Că asudase-ți de cat maroniu inghițeați...

Viva Voiculesco!

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor