Ziare.com

Salarii cu 75% mai mari pentru bugetarii implicati in proiecte finantate de UE

Joi, 21 Octombrie 2010, ora 20:07

   

Salarii cu 75% mai mari pentru bugetarii implicati in proiecte finantate de UE
Un proiect propus de Ministerul Muncii prevede ca angajatii din institutiile publice care se ocupa de proiectele finantate din fonduri europene sa primeasca majorari salariale de 75%, costurile urmand sa fie suportate din fondurile proiectului, si nu de la bugetul de stat.

Specialistii Ministerului Muncii au avut in vedere posibilitatea ca cel mult 85% din veniturile salariale sa fie rambursate de catre organismele comunitare, fiind definite ca si cheltuieli eligibile in cadrul acestor proiecte, informeaza Mediafax.

Reprezentantii Ministerului Muncii, Familiei si Protectiei Sociale (MMFPS) propun ca angajatii care se ocupa de proiectele finantate din fonduri europene sa primeasca un plus de 75% din salariul de baza, doar pentru perioadele in care lucreaza la proiecte.

Bugetarii care pot ajunge la aceasta crestere salariala sunt cei din autoritatile administratiei publice centrale, din institutiile publice din subordinea acestora si din autoritatile publice locale, cu conditia sa faca parte din echipele de proiecte finantate din fonduri comunitare nerambursabile post-aderare, precum si din imprumuturi externe contractate sau garantate de stat, rambursabile sau nerambursabile.

"Pentru fiecare proiect contractat din fonduri comunitare nerambursabile post-aderare, conducatorul institutiei nominalizeaza, prin ordin, persoanele care fac parte din echipa de proiect", se arata in textul proiectului de act normativ, o singura persoana putand fi nominalizata in maximum patru proiecte.

"Bugetarii inclusi in astfel de proiecte "beneficiaza de o majorare de pana la 75 la suta aplicata la salariul de baza lunar, proportional cu timpul efectiv alocat realizarii activitatilor pentru fiecare proiect, indiferent de numarul de proiecte in care este implicat, fara a depasi durata maxima de lucru prevazuta de normele legale in vigoare", precizeaza documentul.

Demnitarii si inaltii functionari publici nu pot primi majorari de salarii daca au legatura cu proiectele finantate din fondurile europene, ei nefiind vizati de proiectul MMFPS.

"Cheltuielile cu salariile personalului din echipele de proiect, inclusiv contributiile salariale suportate de catre angajat si angajator, pot fi rambursate de autoritatea finantatoare, in conformitate cu regulile de eligibilitate aplicabile si cu procentul de co-finantare stabilit in contractul/acordul de finantare semnat cu autoritatea finantatoare. Pentru persoanele implicate in mai multe echipe de proiecte, rambursarea cheltuielilor se face pentru fiecare proiect in parte, proportional cu timpul efectiv realizat, conform fisei de pontaj", se mai arata in proiectul MMFPS.

Citeste mai multe despre proiect MMFPS salarii
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 3415 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
1 comentariu
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

chiar asa :)

Asadar un bugetar care are un salariu de 1000 RON va ajunge, muncind si pentru proiect, la fantastica suma de 1750 RON. E chiar mai nenorocit daca e implicat in 4 proiecte. Aceiasi bani pentru si mai multa munca.

Mai mare daraua decat ocaua :D

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor