Ziare.com

Sarbu: Pensiile ar putea creste in ianuarie 2012. Salariile bugetarilor, discutate in octombrie

Vineri, 29 Iulie 2011, ora 17:19

   

Sarbu: Pensiile ar putea creste in ianuarie 2012. Salariile bugetarilor, discutate in octombrie
Pensiile vor fi indexate cel mai probabil de la 1 ianuarie 2012 a declarat, vineri, la finalul intrevederii avute cu reprezentantii Fondului International Monetar, Bancii Mondiale si Comisiei Europene, presedintele UNPR, Marian Sarbu.

"Pe baza elementelor de natura economica se intrevede, aproape fara rezerve, numai un soc ar mai putea sa impiedice acest lucru, ca la 1 ianuarie 2012 pensiile sa fie indexate cu rata inflatiei plus 50% din cresterea salariului real pe economie. Poate sa inceapa (n.r. - din 2012) un proces de recuperare a veniturilor reale ale populatiei si in ceea ce priveste pensiile si in ceea ce priveste salariile bugetarilor", a precizat Sarbu.

Referindu-se la majorarea salariilor bugetarilor, fostul ministru al muncii a spus ca o decizie finala va fi luata la in luna octombrie, cand se vor stabili si indicatorii macro-economici pentru anul viitor, dar "este cert ca pe parcursul anului 2012 se va recupera in intregime diferenta de salariu care a rezultat in urma masurilor de austeritate luate in domeniu la 30 iunie 2010".

In ceea ce priveste salariul minim pe economie, liderul progresist a spus ca cu siguranta se va face "o recalibrare" intre nivelul salariului minim pe economie si salariul mediu pe economie astfel incat sa se incurajeze crearea de locuri de munca in economie in mediul privat.

"Una din problemele fundamentale ale Romaniei este crearea de locuri in economie in domeniul privat si nu la bugetari. Un raport cat mai echilibrat intre salariul minim pe economie si salariul mediu a fost vehiculat si in timpul dezbaterilor cu reprezentantii FMI, BM si CE. Decizia finala din acest punct de vedere se va lua in luna octombrie", a punctat Marian Sarbu.

Pe de alta parte, presedintele UNPR a spus ca in cadrul discutiilor cu reprezentantii oficiali ai institutiilor financiare internationale s-a discutat si despre necesitatea reformarii sistemului sanitar.

"Faptul ca nu s-a reformat suficient sistemul si ca a ramas relativ in urma sistemului de pensii care devine pe zi ce trece mai sustenabil si mai capabil sa faca fata cerintelor, inclusiv din punct de vedere financiar, este o concluzie la care nimeni nu mai are nici un dubiu. E nevoie in continuare de masuri accentuate in asa fel incat toti cetatenii sa poata sa beneficieze de serviciile de sanatate intr-o masura cat mai apropiata de nivelul contributiilor sociale", a mai spus presedintele UNPR, Marian Sarbu.

Sursa: AGERPRES

Articol citit de 1532 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
5 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

cancerosul roade osul

a dat pe gura sarbu, cancerosul de serviciu , dar tot n-o sa mai apuce sa se vada ministru. O sa moara prost facand munca zdrentei pupinbasiste lazaroiu

 

Puterea incearca acum vechea reteta de

pro.stire a batranilor. Cam tarziu, baieti, cam tarziu! Nu va mai iubesc batranii, caci ati vrut sa le taiati 15% din pensii, ati marit taxele, le-ati luat spitalele si medicamentele, subventiile pentru incalzire, etc. Ce, dvs credeti ca ei n-au aflat despre intentia de a desfiinta pensiile de stat din 2014? Numai despre asta vorbesc cu totii de vreo luna. Dar mariti-le pensiile oricum, caci asta este foarte bine!

 

Cine este unpr ? femeie, barbat, curvulita..???

Oprea a ridicat la gradul de general pe tata lui Boagiu. Ce viteaza armata romana cu ocazia asta, avem... :)))

 

@it breaks

- wake up ! este vorba despre pensii !

Cine este unpr ?

femeie, barbat, curvulita..???

Oprea a ridicat la gradul de general pe tata lui Boagiu. Ce viteaza armata romana cu ocazia asta, avem... :)))

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor